PAVILJON 5

Kraj rujna rezervirajte za Dove Fashion.hr

06.09.2011 u 14:16

Bionic
Reading

Hrvatski modni mjesec svoj će vrhunac doživjeti od 29. rujna do 1. listopada, kada će se paviljon 5 Zagrebačkog velesajma transformirati u jedinstveni epicentar nacionalne i regionalne mode. U skladu sa svjetskom modnom praksom vodeće modno događanje, DOVE FASHION.HR, prikazat će kolekcije eminentnih hrvatskih dizajnerskih prvaka za sezonu proljeće-ljeto 2012.

Paviljon 5, sada drugu sezonu za redom, postaje interaktivni modni kompleks na čijoj će se prvoj razini otkriti jedna od najvećih i svakako najinspirativnijih modnih pista u Hrvatskoj. Modnim veličinama poput Branke Donassy Ivice Klarića i Ivice Skoke pridružit će se novi, uzbudljivi kreativci koji su svoje mjesto u rasporedu zaslužili profesionalnim radom i talentom. Tako će svoju prvu pret-a-porter kolekciju na DOVE FASHION.HR-u prikazati nadareni Mischel Benoni, koji je nakon iskustva stečenog u Parizu i rada u jednoj od najvećih domaćih modnih kompanija odlučio pokrenuti vlastiti brend.

Svakako treba titulirati Nikolu Barbira i Adelu Kliškić kao suverene nasljednike vala nove modne generacije koji su svojom avangardnom kolekcijom oduševili kritiku i pobijedili na platformi za mlade dizajnere LIFT by Perwoll, u sklopu sajma mode FASHION.HR INDUSTRIJA.

Unutar pomno kreiranog pret-a-porter rasporeda svoju će viziju prikazati zaslužena miljenica medija i poznatih Hrvatica Aleksandra Dojčinović, dok će rapsodiju večernjih toaleta koje polako, ali sigurno osvajaju Europu prikazati dvojac eNVy room. Posebno treba istaknuti dizajnericu Martinu Felju koja bez obzira na mnogobrojne uspjehe na najprestižnijim crvenim tepisima diljem svijeta i dalje ostaje vjerna domaćoj modnoj publici.

Svoje novitete za sezonu proljeće-ljeto 2012. na pisti će predstaviti HERA by Robert Sever, RIO MAN Collection by Ivica Klarić, RIO WOMAN Collection by Zoran Mrvoš, Additive Collection by Igor Galaš, AMR for Bambi, Bambi by Zigman i Marli by Zigman. Velikani domaćeg pret-a-portera kao što su Zoran Mrvoš, Robert Sever, Ana Maria Ricov, Juraj Zigman i Ivica Klarić svojom dizajnerskom maštom i trudom u pret-a-porter fokus lansiraju hvaljenu domaću tekstilnu industriju. Premijeru unutar FASHION.HR INDUSTRIJE doživjet će Amadeus Jeans novom linijom odjeće čiji je glavni dizajner omiljeni protagonist snažnog ženskog chica Ivan Alduk – AMDS by Alduk.

'Kada na deset tisuća kvadratnih metara u roku od dvije sezone stvorite modni kompleks koji ujedinjuje pret-a-porter velikane, domaće tekstilne kompanije, regionalne dizajnere i partnere te mlade nade hrvatskog dizajna, onda slobodno možete izjaviti da nastavljate snažnu revoluciju pozicioniranja hrvatske mode. FASHION.HR je ponosan što smo u kriznim vremenima zahvaljujući potpori naših partnera kao što je DOVE uspjeli stvoriti jedinstveni laboratorij kreativnosti i ideja u koji su dobrodošli svi koji žele učiti i shvatiti koliki je trud i talent uložen u dizajnerske kolekcije. Sretni smo što korak po korak postajemo estetski virtualno, interaktivno modno iskustvo koje nije isključivo vezano uz kult prvog reda već propagira sva lica mode: od domaće do regionalne, od avangardnih istraživanja do komercijalnih uspješnica. Cilj nam nije diktirati trendove već izgraditi snažnu scenu temeljenu na rezultatima, konkretnoj industriji i vjerovanju kako će uskoro FASHION.HR kao generalni koncept postati modni uzor i lider cijele regije' izjavio je u ime FASHION.HR tima Vinko Filipić, direktor i osnivač.