CIJENA: PRAVA SITNICA

Kosorica nabavila još jednu torbicu Fendi Peekaboo

26.10.2010 u 12:05

Bionic
Reading

Premijerka Jadranka Kosor dosad se predstavila kao ljubiteljica velikih skupih torbica. Očito da uspijeva malo vremena odvojiti i za proučavanje trendova, jer je svoju kolekciju osvježila modelom za koji postoji lista čekanja

Premijerka Jadranka Kosor dosad je već pokazala da je slaba na torbice, osobito na velike, a svoju je kolekciju nedavno podebljala još jednim važnim primjerkom. Kako piše Nacional, najnovija u njezinoj zbirci je velika crna torba Fendi Peekaboo koja se na najpopularnijoj online šoping stranici www.net-a-porter.com prodaje za 1580 eura. Ako se naručuje iz Hrvatske, cijeni treba dodati i 23 posto PDV-a, pa za jedan od trenutačno najpopularnijih modela ženskih torbica u Hrvatskoj treba platiti oko 14.200 kuna. Naručiti se može samo bazni model, jer je riječ o torbi za koju, gotovo kao za poznatu Hermesovu torbicu Birkin, postoji lista čekanja, a svaka posebnost, u materijalima ili unutrašnjosti, dodatno se i čeka i plaća. Ovisno o vrsti kože od koje je načinjena, ali i o materijalima u unutrašnjosti, cifra se može popeti na čak 35.000 kuna. Najjeftinije su one s podstavom od platna i prepoznatljivim logom modne kuće Fendi, a najskuplje su od krokodilske kože s unutrašnjošću od janjeće kože.

Crna torba koju je premijerka pokazala ovih dana već je drugi model Peekaboo u njenoj kolekciji. Ljetos se u javnosti, tijekom posjeta novoj autocesti koja se gradi od Zagreba prema Sisku, pojavila sa sivim modelom od štampane kože, pa čak i pokazala i da zna da se takav model torbe nosi otvoren. A premda su joj dotad bile omiljene torbe s potpisom francuske modne kuće Dior, kakve voli i Carla Bruni, sad se odlučila za Fendijev model koji je postao nezaobilazni detalj na stranicama svih najvažnijih modnih časopisa na svijetu.