'JAKO SAM SRETNA'

Kome je Severina posvetila 'Italianu'?

14.09.2012 u 12:38

Bionic
Reading

Italiana, Severinin treći singl s nadolazećeg albuma za koji su glazbu i tekst napisali Filip Miletić i Miloš Roganović, doživio je svoju video premijeru

Nakon što je Severina izvela pjesmu premijerno početkom lipnja u finalu regionalnog 'Survivora', Italiana je u vrlo kratkom roku srušila sve rekorde - postala je prva pjesma s ovih prostora koja je u prvom danu na YouTubeu preslušana pola milijuna puta. Italianu je nekoliko dana nakon premijere pohvalio i čuveni svjetski bloger Perez Hilton, a pjesma je postala veliki regionalni hit koji je zavladao radijskim eterima i klubovima, da bi do danas, svega tri mjeseca nakon objave, bila preslušana preko 17 milijuna puta i time postala najslušanija hrvatska pjesma na tom popularnom video servisu.

Da bi se svojim fanovima odužila za takvu reakciju na pjesmu, Severina je odlučila snimiti spot gdje zajedno s fanovima pleše već prepoznatljiv Italiana ples, čiju je koreografiju osmislila Ivona Brnelić.

'Jako sam sretna što smo snimili ovaj spot i što izlazi baš na početku školske godine, da se djeca vesele. A i ja isto, kad vidim radosna lica svih koji su sudjelovali u njemu. Toplo im se svima zahvaljujem', rekla je Severina.

Režiju spota i ovoga puta potpisuje Darko Drinovac, Severinin dugogodišnji suradnik koji je uspješno dočarao energiju kojom odiše pjesma.
'Severina se kao ni u jednom drugom spotu približila svojoj publici i kao i svi oko nje, tako i ona uživa u plesu, glazbi, druženju. Italiana je iznad svih nas - ludi ritam vođen dvojcem za pultom dolazi do svačijih ušiju', kaže Darko Drinovac.

Spot je sniman na na nekoliko lokacija, odnosno na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića, krovu WESTGATE Shopping Cityja, zatvorenoj autocesti prema Velikoj Gorici, bazenima Ville Breg u Vršcu te beogradskom splavu Play. Styling potpisuje Petar Trbović, make-up Saša Joković, a frizuru Martin za Frizer Ruža.