DIJAMANTI I GLAMUR

Koliko vrijedi njihova ljubav?

24.10.2013 u 20:03

Bionic
Reading

Jesu li dijamanti doista najbolji prijatelji svake djevojke? Proučite sudbine (i karate) najslavnijih i najblistavijih zaručničkih prstenja

Kanye West impresionirao je Kim Kardashian prije nekoliko dana zaprosivši je 15-karatnim dijamantnim prstenom. Procjenjuje se da je taj komad nakita iz svjetski poznate draguljarnice Lorraine Schwartz vrijedan više od 1,6 milijuna dolara, piše MailOnline. Iako je Kanye dimenzijama dragog kamena pokušao dokazati veličinu svoje ljubavi, prsten koji će nositi buduća gospođa West ipak nije najveći u svijetu slavnih. Naravno, neke su zaruke završile dugim i sretnim brakovima, no drugima dijamant divovskih dimenzija nije bio garancija vječne ljubavi. Proučite priče i sudbine 15 najsjajnijih prstenja visokog društva i Hollywooda.

1. Elizabeth Taylor i Richard Burton
33-karatni dijamant Krupp, čija boja ima najvišu oznaku D i jasnoću VS1 te se vjeruje da je besprijekoran
Elizabeth Taylor dobila je Bulgarijev privjesak 1964, kad se zaručila s Richardom Burtonom, no tek joj je 1968. darovao dijamant Krupp koji je kupio na aukciji za 305.000 dolara. Liz to nije bio prvi veliki dijamant koji je nosila: 1957. dobila je 30-karatni zaručnički prsten od trećeg supruga Michaela Todda.

2. Paris Hilton i Paris Latsis
24-karatni dijamant, vrijedan oko 4,7 milijuna dolara
Paris Hilton ga je dobila 2005. od tadašnjeg zaručnika Parisa Latsisa, bogatog grčkog nasljednika. Bio je tako velik da se Paris žalila da joj je pretežak pa joj je Latsis darovao Cartierov prsten vječnosti da bi nosila 'lakši teret' kad joj dijamant postane pretežak. Raskinuli su zaruke samo šest mjeseci kasnije.

3. Kim Kardashian i Kris Humphries
20,5-karatni dijamant s dvokaratnim trapezom na obje strane koji je dizajnirala Lorraine Schwartz
Kris je zaprosio Kim pred kamerama, par se vjenčao i imao raskošnu svadbu, a razveli su se 72 dana kasnije.

4. Beyonce i Jay-Z
18-karatni dijamant vrijedan više od pet milijuna dolara
Beyonce i Jay-Z su se vjenčali 2008. u tajnosti, no otada ona ne skida prsten. Hodali su nekoliko godina prije vjenčanja, a sada su roditelji jednogodišnje Blue Ivy.

5. Jessica Biel i Justin Timberlake
18-karatni dijamant na prstenu dizajniranom u vintage stilu
Kreirao ga je Timberlake u suradnji s draguljarom Leorom Yerushalmijem. Timberlake je zaprosio Jessicu u prosincu 2011, a ona tvrdi da nije nimalo sudjelovala u izboru prstena jer, prema njezinim riječima, on ima bolji ukus od nje.

6. Mariah Carey i Nick Cannon
17-karatni dijamantni prsten vrijedan 2,5 milijuna ima ružičasti dijamant okružen s 58 manjih ružičastih dijamanata i dva kamena u obliku polumjeseca
Nick Cannon zaprosio je pjevačicu u travnju 2008, a par se vjenčao samo mjesec dana kasnije. Od tog dana svake godine obnavljaju zavjete. Carey i Cannon su roditelji dvogodišnjih blizanaca.

7. Angelina Jolie i Brad Pitt
16-karatni dijamantni prsten dizajnirao je Brad u suradnji s draguljarom Robertom Procopom, a vjeruje se da je vrijedan oko 250.000 dolara
Bradu je navodno trebala godina dana da dizajnira zaručnički prsten, a Robert Procop kaže da je glumac želio da svaki detalj bude savršen.

8. Hilary Duff i Mike Comrie
14-karatni dijamantni prsten vrijedan oko milijun dolara
Nakon dvije godine veze bivši je hokejaš zaprosio glumicu 2010. na odmoru na Havajima. Par se vjenčao iste godine i roditelji su sina Luce.

9. Khloe Kardashian i Lamar Odom
12,5-karatni dijamantni prsten vrijedan oko 850.000 dolara
Lamar je zaprosio Khloe samo šest tjedana nakon što su se upoznali. Dva tjedna kasnije već su bili u braku koji se donedavno činio relativno stabilnim. Odom se iselio iz njihovog doma nakon napisa o preljubima i drogiranju. Lamar i Khloe i dalje nose vjenčano prstenje, ali ne žive zajedno.

10. Melania Trump i Donald Trump
12-karatni prsten izrađen u draguljarnici Graff vrijedan je, prema nekim procjenama, oko dva milijuna dolara
Milijarder Donald Trump zaprosio je bivšu manekenku 2004. nakon pet godina veze. Sljedeće godine Melania je postala njegova treća supruga. U braku su osam godina, a njihov sedmogodišnji sin Barron najmlađe je od Donaldovo petero djece.

11. Kate Middleton i princ William
12-karatni ovalni cejlonski safir okružen nizom od 14 dijamanata optočenih bijelim zlatom, a 1981. stajao je 28.500 funti
William je dao Kate Middleton zaručnički prsten krajem 2010, a njegova ga je pokojna majka, princeza Diana, izabrala za svoj zaručnički prsten 1981, kad se zaručila za princa Charlesa. Bila je to tada neobična odluka za člana kraljevske obitelji jer dotada nije bio slučaj da netko iz dinastije nosi prsten koji iz kataloga draguljara Garrarda može izabrati i običan puk.

12. Blake Lively i Ryan Reynolds
12-karatni ružičasti dijamant, ovalno rezan, vrijedan dva milijuna dolara
Dizajnirao ga je glumac u suradnji s Lorraine Schwartz.

13. Grace od Monaka i princ Rainier III
10,5-karatni dijamantni prsten izrađen u Cartieru
Nije bio prvi izbor monegaškog princa. Najprije je 1955. zaprosio Grace Kelly Cartierovim prstenom vječnosti ukrašenim dijamantima i rubinima. No nedugo nakon toga posjetio ju je u Los Angelesu i primijetio da žene nose mnogo ekstravagantniji nakit pa ga je zamijenio puno raskošnijim kamenom. Grace je toliko voljela taj prsten da ga je odbila skinuti na snimanju filma 'Visoko društvo'.

14. Kate Hudson i Matt Bellamy
dijamant vrijedan oko 200.000 dolara
'Čekam da netko primijeti', izjavila je u travnju 2011. Kate Hudson pokazujući zaručnički prsten u emisiji 'Today', u kojoj je i objavila zaruke. Glumica i njezin dečko, frontmen grupe Muse, dobili su iste godine sina Binghama, ali još uvijek nisu odredili datum vjenčanja.

15. Jennifer Aniston i Justin Theroux

8-karatni dijamant
Justin je zaprosio slavnu glumicu prošle godine, za vrijeme proslave njegovog 41. rođendana u restoranu Blue Hill u New Yorku.