ZA NAJBOLJE REZULTATE

Koliko točno kreme, seruma ili tonika treba nanijeti na lice

10.01.2016 u 09:03

Bionic
Reading

Iako je naša beauty rutina puno jednostavnija od, recimo, korejske koja broji i do 14 koraka koji zahtijevaju 14 različitih proizvoda, nije nimalo lako plivati u moru različitih proizvoda i zbunjujućih uputa. Ako naneste premalo kreme, koža će se isušiti, ako pretjerate s njom, bit će masna, a riksirate i pokoji prištić. Evo koliko točno kojeg proizvoda trebamo nanijeti na lice da bismo dobili najbolje rezultate

Sredstvo za pranje lica
Nakon dugog dana ovaj prvi korak može biti zaista osvježavajući, no pritom valja pripaziti i biti racionalan. Previše sredstva za pranje isušit će kožu, zbog čega će se javiti osjećaj neugode i zategnutosti kože. Kapljica veličine, recimo, kovanice od 10 lipa, bez obzira na to je li riječ o sredstvu za čišćenje u kremi ili gelu, sasvim je dovoljna za čišćenje cijelog lica. Ako koristite sredstvo za čišćenje u obliku pjene, jedan potisak pumpice bit će više no dovoljan.

Tonik za lice
Uz pomoć tonika s kože uklanjamo prljavštinu i ponekad je zaista teško odrediti točnu količinu. Na blazinicu nanesite nekoliko kapi, tek toliko da bude vlažna, ali ne i natopljena jer će se u tom slučaj tonik teže apsorbirati.

Serum
Serumi ciljano djeluju na određene probleme na koži, poput bora, hiperpigmentacijskih mrlja ili proširenih pora. Upravo kod seruma najčešće griješimo kod određivanja točne količine jernas zavara njihova (polutekuća) struktura i brzo upijanje papretjerujemo. No budući da je riječ o koncentriranim proizvodima,  potrebno je tek par kapi seruma za cijelo područje lica i vrata. Umjesto da serum nanosite direktno na lice, nekoliko kapi nanesite na dlan i nježno pritisnite proizvod na lice dlanovima. Ako je serum malo gušće teksture, količina veličine zrna grešaka trebala bi biti dovoljna.

Dnevna krema za lice
Pretjerivanje s količinom dnevne kreme jedna je od češćih grešaka koje radimo, a iako se vaša krema brzo upija, to ne znači da trebate udvostručiti količinu ili da će biti učinkovitija. Nanosite li kremu sa SPF-om, dovoljno je nanijeti količinu veličine kovanice jedne kune kako biste bili sigurni da ste se adekvatno zaštitili od štetnih sunčevih zraka. No ako je riječ o kremi koja u sebi nema faktor zaštite od sunce, bit će dovoljna količina veličine kovanice od 50 lipa. Nanesete li previše kreme, lice će biti masnije, a ako nanesete premalo, koža se može isušiti i dehidrirati.



Sredstvo za zaštitu od sunca

Kod proizvoda za zaštitu nije dobro biti previše štedljiv. Za lice je količina veličine kovanice od jedne kune dovoljna.

Maska za lice

Maske za čišćenje koje apsorbiraju višak ulja mogu isušiti kožu, pogotovo ako nanesete količinu veću od potrebne. Stoga je dovoljna količina veličine kovanice od 50 lipa i nanosite je na problematična područja T-zone. Kad su hidratizirajuće maske u pitanju, možete slobodno nanijeti i malo više.

Noćna krema
Koža bi se trebala oporavljati tijekom spavanja. Noćne kreme su stoga posebno formulirane da pomažu prirodnim procesima obnavljanja kože i sadrže više anti aging sastojaka od dnevnih krema. Količina veličine kovanice od jedne kune je dovoljna, pa se suzdržite od nanošenja veće količine jer riskirate da se začepe pore, što dovodi do upalnih procesa na koži i pojave prištića.

Sredstva protiv akni
Aktivni sastojci u sredstvima koja ciljano djeluju na akne i prištiće, jako isušuju kožu i namijenjeni su samo za korištenje na područjima koja želimo tretirati pa se ne bi smjela nanositi na cijelo lice.
Dovoljna je količina veličine zrna graška ili čak i manje kako bi se upio višak ulja i izvukla nečistoća iz pora.

Okoloočne kreme
Koža oko očiju puno je tanja od ostatka kože na licu pa stoga zahtijeva dodatnu pažnju. To je područje površinom jako malo pa nemojte pretjerivati s količinom okoloočne kreme. Količina zrna graška dovoljna je područje oko oba oka. Uvijek je nanosite na područje orbitalne kosti (kosti oko očiju) koristeći prstenjak koji je ujedno i naš najslabiji prst. Tako ćete izbjeći nepotrebno povlačenje, upiranje ili trljanje nježne kože oko očiju. Vodite računa on tome da proizvod ne nanesete previše blizu oka i ne izriritirate ga.