STRUČNJACI OTKRIVAJU

Koliko često zapravo treba ići frizeru na šišanje

15.08.2019 u 12:26

Bionic
Reading

Odlazak frizeru na šišanje vrhova odgađate već neko vrijeme u želji da vam kosa bude što duža. Možda to što radite nije baš ispravno. Stručnjaci otkrivaju koliko bi zapravo često trebali šišati kosu kako bi ona ostala zdrava i njegovana

Podatak da kosu treba održavati zdravom redovitim šišanjem kod frizera i nije neka novost, ali vjerojatno sve zanima koliko često. Ima li tip kose veze s time i može li se oštećena kosa obnoviti naknadno? Na sva ta pitanja odgovorili su stručnjaci.

Stilisti slavnih ličnosti tvrde da ukoliko kosu ne skraćujete redovito, vrhovi ispucaju do te mjere da se na kraju kosa skraćuje, a ne produžava.

'Spas za dugu kosu je redovno skraćivanje pa rezervirajte termin kod frizera svaka tri do četiri mjeseca, pa čak i češće ako vam stanjuje kosu trimerom, čime stanjuje i vrhove i čini kosu još osjetljivijom, kaže Chris McMillan, stilist slavnih za Living Proof magazin.

Frizerski stručnjak Anthony Dickey pak naglašava da oni kovrčave kose trebaju posjetiti salon svakih dvanaest tjedana. 'Za kovrčavu i čvrstu kosu osnovno je pravilo šišanje svaka tri mjeseca. Toliko je otprilike potrebno da se pojave ispucali vrhovi ili da se kosa počne petljati. Ukoliko želite sačuvati dužinu kose, zamolite svog frizera da vam ošiša malo više od pola centimetra kose svaki put kad dođete, tako će uvijek rasti više kose nego što će vam je frizer ošišati', naglasio je.

U istu skupinu spadaju i one osobe koje nikada nisu bojile svoju kosu. Takva kosa manje je oštećena, kao i ona koju se rijetko tretira peglama i ostalim aparatima.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

In process 🎗 | #SophieHair

Objavu dijeli S O P H I E (@salonsophie)

Žene sa slojevito ošišanom kosom one su koje trebaju češće posjetiti svog frizera. Ovo je jedini tip kose za koji frizeri preporučuju šišanje svakih šest do osam tjedana, kako bi dijelovi koji oblikuju lice što bolje funkcionirali, a dulji dijelovi bili što zdraviji. Kako bi svaki od različitih slojeva izgledao što bolje i što svježije morat ćete se obavezati na redovito šišanje.

Također, ukoliko ste jedna od onih koja je pokleknula pred popularnom bob frizurom i želite ju održavati, budite spremni na odlazak frizeru svakih šest tjedana.

  • +5
Vladavina bob frizure se nastavlja Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Očigledno, u najgorem položaju su one žene koje nose kratku frizuru. Čim kosa počne rasti vaš će stil biti ‘uništen’ i zbog toga je morate redovito tretirati i šišati. Preporučuje se svaka četiri tjedna.

Problematično je i ženama koje imaju ravne šiške, koje treba poravnati i skratiti svaka dva tjedna.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

♥️ • #SophieHair

Objavu dijeli S O P H I E (@salonsophie)

Ono što će svakako spasiti vašu kosu od oštećivanja između svakog posjeta frizeru je serum za vrhove.