PORAZNE BROJKE

Koliko često vodimo ljubav u vezi ili braku?

05.07.2013 u 11:32

Bionic
Reading

Nakon četiri godine veze ili braka parovi u seksu uživaju samo nekoliko puta mjesečno, a čak 15 posto onih koji su izdržali zajedno 15 godina vode ljubav nekoliko puta godišnje

Odnosi počinju gubiti seksualnu iskru nakon samo godinu dana, navodi se u novoj studiji koja otkriva da u prvih 12 mjeseci razdoblja 'medenog mjeseca' 15 posto parova vodi ljubav svakodnevno, u usporedbi sa samo pet posto ostalih parova, piše Mail Online.

Seks je samo OK?Više od polovice parova koji su zajedno do četiri godine vodi ljubav nekoliko puta tjedno.

No nakon četiri godine taj se broj umanjuje na samo nekoliko puta mjesečno u 43 posto parova. Od parova koji su izdržali 15 zajedničkih godina, 15 posto ih je intimno samo nekoliko puta godišnje. Spavaće sobe parova koji su dugo u vezi nisu prostor užitaka budući da 40 posto opisuje svoj seksualni život samo 'OK' te priznaje da bi seks mogao biti bolji.Više od tri četvrtine ih misli da bi se mogli više potruditi u krevetu, a na pitanja što bi trebali učiniti da zapale strast, 33 posto ispitanika misli da bi lubrikati spasili stvar, 24 posto ih vjeruje da bi gledanje pornića ili odijevanje moglo začiniti seksualni život.Za razočaravajućih 17 posto isključivanje svjetla u spavaćoj sobi vrhunac je njihovih napora.

Gotovo trećina ispitanika u anketi koju je provela tvrtka Lloydspharmacy Online Doctor priznaje da su u nekom trenutku imali problema s uzbuđenjem, a stručnjaci objašnjavaju kako za nedostatak uzbuđenja nisu uvijek krivi umor, stres i nedostatak privlačnosti prema partneru, nego to može biti simptom zdravstvenog stanja.'Erektilna disfunkcija utječe na jednog od 10 muškaraca u Velikoj Britaniji. Međutim, naše istraživanje pokazuje da ih je vrlo malo spremno preuzeti kontrolu.'

Više od polovice žena izjavilo je da bi bile sretne kad bi partner lijekovima tretirao svoju erektilnu disfunkciju, a samo 18 posto muškaraca to bi uopće razmotrilo.