slavonsko-baranjska vinogorja

Koje tekuće probleme rješava graševina?

17.04.2023 u 13:50

Bionic
Reading

No, po uzoru na onu staru da se klin klinom izbija, Slavonija i Baranja na tekuće probleme odgovaraju – tekućim rješenjima

Imamo ih napretek, budući da odlično uspijevaju na blagim padinama i osunčanim terasama slavonsko-baranjskih vinogorja, od Feričanaca na zapadu, preko Đakova na jugu i Erduta na istoku, do Baranje na sjeveru naše lakorješive regije.

Pritom je majka svih rješenja – graševina. Omiljena bijela vinska sorta između Karpata, Alpi i Jadrana duboko se ukorijenila i na slavonsko-baranjskom području. Njena svježa aroma i prozračni zlatni tonovi uljepšavaju dane, a posebice vikende brojnih Slavonaca, Baranjaca i njihovih gostiju. U rješavanju problema graševina je i izrazito prilagodljiva. U njoj možete uživati u profinjenom ambijentu stoljetnih vinarija i renomiranih kušaonica – od đakovačkih nadbiskupskih podruma, preko starog podruma u Feričancima, do čuvenih podruma beljske i erdutske vinarije. Na takvim mjestima, graševina će vam skrenuti pažnju na to iz koje čaše se pije koje vino i koji prst pridržava koju čašu.

No, jednako tako (ako ne i jednakije), bit će vam i vjerna pratilja u savladavanju izazova ležernih druženja na slavonsko-baranjskim imanjima i salašima, u kućama za odmor i izletima u prirodu. U takvim prilikama neće inzistirati na protokolu serviranja i tome gdje je koji prst završio. Dapače, ohrabrit će vas u tome da prsti završe sklopljeni u zagrljaje, nadvijeni nad ukusne delicije ili u ritmu pjesme ispruženi u zraku.

Dok god ih ne polomite, graševina je sretna što može pomoći i što može usrećiti, bivajući rješenjem manje-više svakog tekućeg problema ;)

Izvor: Društvene mreže