TRENDI NIJANSE LJETA

Koje su najpoželjnije boje lakova za nokte

13.07.2011 u 09:14

Bionic
Reading

Od nježnih bež nijansi do fluo blještavila i šljokica… na noktima se ovog ljeta nosi sve osim 'golotinje'

Kad vam izležavanje na plaži dosadi i odlučite ga prikratiti lakiranjem noktiju, sjetite se da bi 'lakirerska seansa' bila uspješnija kad biste je prebacili s otvorenog u zatvoreni prostor. Lakovi ne vole sunce. Ono ubrzava njihovo zgušnjavanje zbog čega se loše razmazuju i duže suše.

Već kad ste na moru, imajte na umu da su sunce i pijesak pogubna kombinacija za vaše lakirane nokte. Svijetli lakovi bež, ružičastih i nijansi boje kože na suncu brže gube sjaj zbog čega mogu početi žutjeti i izgledati 'plastično'. Uz to, pijesak na njih djeluje poput 'šmirgl-papira' i skraćuje im vijek trajanja. Zbog toga ćete morati češće lakirati nokte, ali ne samo jednim slojem, nego s podlakom i nadlakom. Što je svaki od slojeva tanji, brže će se osušiti i bolje se stvrdnuti.

U slučaju zgušnjavanja, lak nemojte razrjeđivati alkoholom, nego s nekoliko kapljica specijaliziranog sredstva za razrjeđivanje lakova (recimo, Mavalinim).

Zahvaljujući vrlo povoljnim lakovima, ove sezone možete probati sve it-nijanse. Ako ste ljubiteljica nimalo sramežljivih fluo boja, sigurno ste već nabavili tri nove nijanse iz Maybellineove kolekcije Urbane Jungle. S raskošnom tirkiznom, narančastom i žutom iz linije Mini Colorama sigurno ćete biti kraljica plaže.

U istoj cjenovnoj kategoriji (po 20 kuna) naći ćete i metalik-lakove u svim nijansama plave njemačkog brenda Catrice. Čitava make-up linija inspirirana je svemirskim tijelima i nosi naziv Out of Space.

Francuski brend Bourjois ove sezone pripremio je čak 12 nijansi postojanih lakova, koje je protiv lomljenja osigurao prosilicijem, a nazvao ih je 10 Days.

Iz više nego poznate L'Oréalove linije Resist&Shine stiže nam najtraženija ljetna nijansa laka Super Coral. Narančasti lakovi najbolje funkcioniraju u kontrastu s preplanulom puti.