STRUČNI SAVJETI

Koje modne trendove prigrliti, a koje ostaviti u 2017. godini

22.12.2017 u 21:28

Bionic
Reading

Biti ukorak s modnim trendovima ponekad je težak zadatak. Čini se kako je svake minute nešto novo u trendu, a ono što ste donedavno smatrali modernim iznenada je izgubilo na značenju. Kako biste novu modnu godinu dočekali spremni, stručnjakinja za modu Melissa Moylan složila je listu odjevnih komada i obuće koju biste trebali izbjegavati u prilog modernijim alternativama

Blejzeri inspirirani 80-ima umjesto visokorezanih modela

Iako je nošenje odijela u godini na zalasku doživjelo značajan povratak na modnu scenu, predimenzionirane siluete i jastučići na ramenima blejzera u narednoj godini preferiraju se više od visokorezanih modela.

Sudeći prema nadolazećim kolekcijama dizajnerskih veličina, poput Toma Forda i modne kuće Versace, odjevni komadi u duhu 80-ih postat će veliki modni trend u narednoj godini. Blejzeri naglašenih imena zamijenit će druge stilove jakni kao ključan element slojevitog stila odijevanja. Moćna odijela smatrat će se trendom i u idućoj godini, a tradicionalni karirani i check uzorak viđat ćemo posvuda.

  • +15
Karirana odijela Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Parke umjesto kaputa dvorednog kopčanja

Iako je riječ o modelima kaputa koji slove za modni klasik, prema riječima modne ekspertice, iduća je godina idealno vrijeme da ih zamijenite balonerima i parkama luksuzna izgleda.

Renomirana dizajnerska imena i u idućoj godini favoriziraju odjevne komade u sportskom duhu. Parka je definitivno must-have komad kad je riječ o jaknama, no u odnosu na klasične modele, u narednoj godini najpoželjnije su one u pastelnim bojama i prozračnih materijala. Ako uzmemo u obzir i činjenicu da je modna kuća Valentino lansirala vlastite modele u pastelnoroza boji i ukrašenima luksuznim detaljima.

  • +42
I ove zime nose se parke Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Dekonstruirani modeli umjesto košulja različite boje ovratnika

Iako su košulje u različitoj boji ovratnika i ukrašene sjajnim detaljima neko vrijeme slovile za popularan komad, prema riječima modne ekspertice, vrijeme je da ih zamijenite dekonstruiranim modelima asimetričnih linija i rezova koji se protežu i na modele košulja-haljina koje često stižu s detaljima čvorova i mašni.

  • +12
Dekonstruirane košulje Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije/Net-A-Porter

Girlfriend umjesto bootcut traperica

Iako postoji mnoštvo silueta traperica koje možete odabrati, u narednoj godini odzvonilo je bootcut modelima, a kao njihova modernija alternativa stižu takozvane girlfriend traperice kao ženstvenija verzija boyfriend modela. Modna ekspertica ističe da je riječ o iznimno laskavom modelu visokog struka koji stiže s ravnim nogavicama.

  • +7
Slavne dame odbacile skinny traperice Izvor: Profimedia / Autor: tportal montaža

Loaferice i cipele mule umjesto balerinki

Modeli loaferica od baršuna, žakarda i s vezenim detaljima slove za veliki modni trend, poput modela cipela mule s manjom potpeticom i ukrašenih presijavajućim detaljima i krznom. Upravo njih modna stručnjakinja Melissa Moylan smatra odličnom alternativom za elastične balerinke.

  • +13
Natikače mule Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo
  • +19
Selena Gomez u omiljenim loafericama Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia