PROVJEREN ODABIR

Ovo je pet modela haljina s kojima ove jeseni ne možete pogriješiti

28.10.2023 u 15:17

Bionic
Reading

Baš kao u ljetnim, u hladnim mjesecima haljine nas rješavaju modnih nedoumica kada ne znamo što bismo odjenuli. Ove sezone dolaze u pregršt verzija, za svačiji ukus i stil

Među ovosezonskim trendovima ističu se haljine od pletiva, nalik dugom džemperu, komad koji je već osvojio slavne dame i poznate trendseterice. S druge strane nalazimo haljine od trapera u duhu denim trenda koji dominira već nekoliko sezona. Chic, ali udobna opcija ove sezone su i haljine s polo ovratnikom, a kao stvorene za večernje prilike tu su zavodljive blejzer-haljine.

Pulover-haljina

Nedvojbeno se ističe kao najseksi model ove sezone. Bilo da se odlučite za model s visokim ovratnikom, poput švedskog modela Else Hosk, ili verzije s V-izrezom ovratnika, poput modne influencerice Xenie Adints, ovaj trend pristaje uz sve moderne modele čizama.

  • +14
Džemper-haljine Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Haljine s polo ovratnikom

Ova silueta haljine istovremeno je šik i udobna, što je na Chanelovoj reviji u sklopu Tjedna modne u Parizu dokazala modna influencerica Maria de la Orden. Ove sezone biramo dugačku i meku verziju s preppy akcentima, poput Chanelovog modela pojačanog vodoravnim linijama.

Haljine od trapera

Jednostavne ili s mnoštvom praktičnih džepova, haljine od trapera prate sveprisutan utilitaristički trend na modnoj sceni. Nošene samostalno ili slojevito, preko traperica u istoj nijansi, i ove sezone predstavljaju casual pogodak.

  • +11
Trendi zimske haljine Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Blejzer-haljine

Ova vrsta haljine posljednjih sezona postala je neophodnim komadom u ormarima brojnih fashionistica, što nimalo ne čudi, s obzirom na to da je riječ o modelu nosivom od jutra do mraka, ovisno o načinu stiliziranja. U tipičnoj crnoj ili zemljanim tonovima, blejzer-haljine ove sezone čine savršenog stilskog partnera masivnom zlatnom nakitu.

Sive haljine

Iako mala crna haljina slovi za ultimativni klasik, ove sezone isplati ga se zamijeniti nekim sivim modelom. Poput crvene, siva boja ove sezone veliki je trend na modnoj sceni, a izgleda neodoljivo u formi kožne haljine, kako je imala priliku demonstrirati modna influencerica Gala Gonzalez.