LILY COLLINS

Kći Phila Collinsa obožava kupovati na buvljacima

18.04.2012 u 16:02

Bionic
Reading

Lily Collins (23), koju smo vidjeli u filmu 'Snjeguljica' s Julijom Roberts, osim sve brojnijim glumačkim angažmanima, pozornost plijeni i svojim stilom. Mnogi je već proglašavaju i novom modnom ikonom, a redovito dobiva pohvale za svoje modne odabire

Lily iz prve ruke zna poprilično toga o modi jer je neko vrijeme radila kao model. Manje je poznato da ju je prije četiri godine španjolsko izdanje magazina Glamour proglasilo međunarodnim modelom godine.

'Veliki sam fan mode. Volim odjeću, make-up, modne detalje i uživam isprobavati različite stilove. Budući da nisam dovoljno visoka za manekenku, naučila sam hodati u najvišim štiklama i uskoro su uslijedili pozivi. Nosila sam reviju Tommyja Hilfigera, ali nisam imala namjeru zauvijek se baviti tim poslom. Oduvijek sam bila zaljubljena u glumu', rekla je.

Lily je prava girly girl, voli lepršave, ženstvene krojeve, posebno haljinice, ali kao svaka modno osviještena cura, uvijek nastoji svoj look dodatno naglasiti nekim otkačenim detaljima poput ludih cipela ili torbica. A kako joj uvijek polazi za rukom pronaći senzacionalne komade odjeće koje možemo vidjeti na njoj? Tajna je, kaže, u buvljacima i second hand trgovinama.

'Još kao malu djevojčicu mama me u kolicima vodila u šoping. Ta ljubav traje i danas. Obožavam ići u lov po second hand shopovima. Mama me naučila kako pronaći kvalitetne, a jeftine stvari i na buvljacima ili u vintage trgovinama. Jednostavno se morate baciti na hrpu i kopati po njoj. Često su najbolji komadi odjeće na kraju jer je ljudima pomalo nelagodno prekopavati po tome. Za svečane prilike najviše volim nositi odjeću s potpisom otkačenih britanskih dizajnera Stelle McCartney, Matthewa Williamsona, Vivienne Westwood i Alexandera McQueena te sve pomiješati s malo Chanela i upečatljivih detalja', otkriva Lily.

Iako je nedavno dodatno potamnila svoju dugu smeđu kosu, godinama je vjerna svim nijansama čokoladne uz svjetlije pramenove u boji meda ili lješnjaka, a najčešće je nosi raspuštenu.

Njezin zaštitni znak su prepoznatljive guste obrve o kojima su se čak povele rasprave na internetu.

'Prije su mi strašno smetale moje guste obrve pa sam ih stalno čupkala. No nikako nisam bila zadovoljna time kako su poslije izgledale. Sad sam ih nekako zavoljela i prihvatila. Mislim da nas naše male nesvršenosti upravo i čine posebnima', kaže Lily.

Mlada glumica nije krila oduševljenje odjećom koju je nosila u filmu 'Snjeguljica', a za koju je zaslužna slavna Eiko Ishioka, Oscarom nagrađena japanska kostimografkinja rođena 1938, koja je nažalost preminula u siječnju ove godine od raka. Ishioka je zaslužna i za sjajne kostime u filmovima 'Bram Stoker's Drakula' i 'Immortal', a između ostalog je režirala spot 'Cocoon' islandske pjevačice Björk.

'Haljine iz filma su zbilja prekrasne. Obožavam boje i upečatljive krojeve. Da se uvučem u prvu haljinu, trebalo mi je skoro 25 minuta. Ali bila sam jako zadovoljna kad sam se pogledala u ogledalo. Stajale su mi kao salivene', rekla je lijepa Lily.