NOVA AMBASADORICA

Katy Perry udružila snage s Unicefom

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 04.12.2013 11:04
  • Objavljeno 04.12.2013 u 11:04
Katy Perry

Katy Perry

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: UNICEF

Glazbena zvijezda Katy Perry postala je nova UNICEF-ova ambasadorica dobre volje. Na posebnom događanju u UNICEF-ovoj središnjici u New Yorku pjevačica je proglašena novom ambasadoricom, a svoj će rad usmjeriti na angažman mladih te na poboljšanje života najranjivije djece i adolescenata

'Mislim da mladi ljudi imaju moć promijeniti svoj život, uz našu pomoć. Čast mi je što se mogu pridružiti UNICEF-u kao ambasadorica dobre volje. Zalagat ću se i raditi sve što je u mojoj moći kako bih pomagala djeci i mladima koji dolaze iz različitih sredina, a žele isto: svjetliju budućnost', rekla je tom prigodom Katy Perry, pjevačica koja je u sklopu UNICEF-ove misije ove godine posjetila Madagaskar, jednu od najsiromašnijih zemalja svijeta, i tako skrenula pozornost na potrebe djece u toj zemlji.

'Katy Perry je već prvakinja u nastojanjima za pomoć djeci. Veselimo se što ćemo njenu 'riku' čuti diljem svijeta u ime djece i UNICEF-a. Oduševljeni smo što nam se Katy pridružila kao nova ambasadorica dobre volje i što ćemo njen izuzetan glas upotrijebiti da bi se glasovi djece i mladih diljem svijeta još glasnije čuli', rekao je Anthony Lake, izvršni direktor UNICEF-a, aludirajući na jedan od njenih posljednjih hitova, 'Roar'.

Kao UNICEF-a ambasadorica dobre volje, Katy će raditi na uključivanju mladih da bi progovorili o pitanjima za koja vjeruju da su najvažnija u njihovim životima te će ih izravno pridobiti za rješavanje njihovih najvećih izazova. Katy će se na terenu fokusirati i na djecu i adolescente koji su najranjiviji, uključujući one koji žive u teškom siromaštvu, djecu pogođenu nasiljem, izloženu zlostavljanju i zanemarivanju, ali i kriznim situacijama uzrokovanim sukobima. Popularna pjevačica već je surađivala s UNICEF-om: u listopadu se pridružila UNICEF-ovoj akciji obilježavanja Međunarodnog dana djevojčica ustupivši pjesmu 'Roar' (Rika) da bi inspirirala djevojčice da već sutra postanu liderice. Također se pridružila UNICEF-ovom posjetu Madagaskaru. Nedavno je putem društvenih mreža (47 milijuna sljedbenika na Twitteru i 59 milijuna prijatelja na Facebooku) pozvala sve da podrže UNICEF-ove krizne humanitarne napore za djecu ugroženu tajfunom Haiyan koji je pogodio Filipine.

Na svečanosti proglašenja Katy Perry je bila u društvu Anthonyja Lakea i Hannah Godefe, etiopske UNICEF-ove ambasadorice, koja je tom prigodom moderirala pitanja i odgovore upućene pjevačici.

Kao UNICEF-ova ambasadorica dobre volje, 29-godišnja Katy Perry pridružuje se impresivnom popisu na kojemu su, među ostalima, David Beckham, Harry Belafonte, Orlando Bloom, Jackie Chan, Mia Farrow, Danny Glover, Angelique Kidjo, Liam Neeson, Leo Messi, Sir Roger Moore, Vanessa Redgrave, Susan Sarandon i Amitabh Bachchan. Tu su i Oscarom nagrađena glumačka ikona Audrey Hepburn, koja je kao ambasadorica dobre volje privukla svjetsku pozornost na rješavanje problema djece diljem kriznih područja u svijetu. A sve je započelo angažmanom glumca i komičara Dannyja Kanyea, koji je bio prvi ambasador dobre volje i tu je ulogu obavljao od 1954. do svoje smrti, 1987. godine.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi