VJEČNI BISERI

Kate Middleton odala je počast kraljici Elizabeti njezinim omiljenim nakitom

14.09.2022 u 08:45

Bionic
Reading

Princeza od Walesa fotografirana je kako suptilno odaje počast kraljici na putu prema Buckinghamskoj palači povodom dolaska lijesa Njezina Veličanstva

Odjevena u elegantnu crnu kombinaciju, novopečena princeza od Walesa nosila je elegantnu bisernu ogrlicu na putu prema kraljičinom domu u Londonu. Obožavatelji kraljevske obitelji vjeruju da je odabirom biserne ogrlice Kate Middleton odala počast kraljici Elizabeti, poznatoj kao velikoj obožavateljici i strastvenoj kolekcionarki bisernog nakita.

Uz ogrlicu od bisera u nekoliko nizova, Kate je nosila pripadajuće naušnice. Članovi kraljevske obitelji često nose bisere tijekom žalovanja, a ova tradicija datira još od kraljice Viktorije.

  • +14
Tisuće su dočekale lijes kraljice Elizabete u Londonu Izvor: Profimedia / Autor: Licensed by Story Picture Agency / Shutterstock Editorial / Profimedia

I nakon smrti princa Philipa prošle godine, kraljica Elizabeta nastavila je nositi biserni nakit koji se pokazao njezinim omiljenim odabirom tijekom dugogodišnje vladavine na britanskom tronu.

  • +6
Princ Harry i kraljica Elizabeta II Izvor: Profimedia / Autor: David Hartley / Shutterstock Editorial / Profimedia

Članovi kraljevske obitelji posebno su naklonjeni bisernom nakitu jer ‘predstavlja aristokratske vrline liberalnosti, veličanstvenosti i velikodušnosti' te 'simboliziraju čistoću i čednost', prema riječima britanskog draguljara Arsenyja Budrevicha.

'Biseri su oduvijek povezani s klasom, elegancijom i sofisticiranošću još od dinastije Ptolomeja u starom Egiptu, gdje je kraljevska obitelj nosila bisere kako bi pokazala svoj status', dodao je.

'Ova je tradicija zatim prenesena kroz Sveto Rimsko Carstvo do francuskih monarha koji su je prenijeli u modu u srednjem vijeku, gdje se kasnije proširila Europom. Tada je britanski imperij preuzeo taj stil.'