MJESTO SAHRANE JOŠ UPITNO

Karte za Jacksonovu komemoraciju navodno 25 dolara

  • Autor: Hina
  • Zadnja izmjena 03.07.2009 11:30
  • Objavljeno 03.07.2009 u 08:53
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Gradske vlasti Los Angelesa vrše pripreme za komemoraciju Michaelu Jacksonu koja bi se u utorak trebala održati u Staples Centeru i privući do 750.000 ljudi

Iako su obitelj Michaela Jacksona još uvijek nije očitovala o tome gdje će preminuli pjevač sigurno biti sahranjen, kao niti o ikakvim detaljima vezanima uz pogreb, čini se da će se komemoracija zaista održati u najavljenome Staples Centeru. Ta dvorana može primiti dvadeset tisuća ljudi, a u opticaju će biti čak jedanaest tisuća ulaznica za oproštaj od kralja popa, prenosi Reuters.

Očekuje se da će na osiguranju događaja i kontroli gomile obožavatelja, koji navodno već kreću prema Los Angelesu, biti angažirano dvije i pol tisuće policajaca. Zračna luka Los Angelesa, hoteli te lokali i javni prijevoz već bilježe povećanje prometa zahvaljujući dolascima vezanima uz Jacksona. U planiranje komemoracije u Staples Centeru uključeni su ured šerifa okruga Los Angeles, luka Los Angeles, ured gradonačelnika, kalifornijsko ministarstvo prometa i policija za autoceste, pod vodstvom gradske policijske uprave (LAPD).

Gomile obožavatelja i u četvrtak su se okupljale pred zvijezdama Michaela Jacksona na holivudskom Šetalištu slavnih - njegovom pravom zvijezdom i krivom zvijezdom koja pripada njegovu imenjaku i prezimenjaku. Glavna zabrinutost vezana je uz vremenske prilike te održavanje reda na prilazima Staples Centera, gdje se karte za komemoraciju prodaju po 25 dolara, prema riječima dužnosnika koje citira ABC News.

The Los Angeles Times istodobno izvješćuje da je rasprava o javnoj komemoraciji za Jacksona uredotočena na Staples Center, ali obitelj Jackson još nije donijela konačnu odluku. Ken Sunshine, glasnogovornik obitelji Jackson, kazao je u e-mail poruci listu da ne može komentirati navode o pripremama za komemoraciju. Kao moguće lokacije za održavanje komemoracije zvijezdi popularne glazbe koja je umrla prošloga četvrtka dosad su spomenuti i stadion Memorial Coliseum u Los Angelesu te Jacksonov ranč Neverland.

Financiranje komemoracije ostaje upitno, a najveći dio troškova odnosi se na osiguranje. Nedavna parada i proslava osvajanja naslova prvaka NBA lige Los Angeles Lakersa stajala je dva milijuna dolara, navodi list. Kada je riječ o smrti Michaela Jacksona, u četvrtak je također objavljeno da će majka dvoje od troje njegove djece Deborah Rowe tražiti skrbništvo nad njima, iako se svojedobno odrekla roditeljskih prava u zamjenu za financijsko obeštećenje. Rowe je majka Jacksonove dvoje starije djece, 12-godišnjeg Michaela Josepha Jr. i 11-godišnje Paris Michael Katherine.

Nadležni sudac u Los Angelesu u četvrtak je, na zahtjev Erica Georgea, odvjetnika Deborah Rowe, odgodio saslušanje o skrbništvu za Jacksonovu djecu zakazano za ponedjeljak. George je kasnije priopćio da Rowe još nije donijela konačnu odluku o tome hoće li tražiti skrbništvo, no nije objasnio zašto je tražio odgodu saslušanja. U četvrtak je također objavljeno da se u istragu smrti Michaela Jacksona uključila savezna agencija za borbu protiv narkotika DEA, na zahtjev LAPD-a.

Američki TV kanali i dalje, tjedan dana nakon smrti, glavninu programa posvećuju Michaelu Jacksonu, što nailazi na nezadovoljstvo gledatelja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi