IT KOMAD

Kardiganima još uvijek nije odzvonilo, a ovo su najpopularniji proljetni modeli

29.03.2022 u 19:11

Bionic
Reading

Sezona nošenja kardigana daleko je od kraja. Popularne verzije ovog hit komada iz 90-ih postale su puno svestranije, a osim što mogu predstavljati zamjenu za jaknu, danas prvenstveno sjaje u formi topića

Duge modele kardigana, kakvi su vladali zimskim mjesecima, već su uspjele zamijeniti kraće, visoko rezane inačice po uzoru na modele iz 90-ih. Na njihovom povratku na modnu scenu, osim popularnosti Y2K estetike, može se zahvaliti francuskom dizajneru Simoneu Porteu Jacquemusu, čiji je zavodljivi kardigan s detaljem kopče u formi pribadače osvojio modne ovisnice i dobio mnoštvo pristupačnih verzija.

  • +4
Kardigani Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Kardigani iz proljetne ponude brendova dolaze u ekstrakratkoj verziji i tako postaju prava konkurencija crop topovima. Skraćeni pleteni komadi lako se mogu stilizirati uz traperice, suknje ili hlače. Ako se u njima osjećate malo previše 'golo', poslužit će vam bodi ili majica bez rukava u nijansi nude.

Kardigani s dodatkom vezica čest su prizor na policama trgovina, a daju im razigraniji izgled i trenutno su jako popularni u svijetu modnih ovisnica. Ovaj detalj daje it komadu estetiku Y2K, čineći ga privlačnim kada se nosi u formi topića.

Kako bi statement top ove sezone doista došao na svoje, isplati se odabrati verzije u jarkim bojama umjesto u neutralnim tonovima.