PAMETNO BIRANJE

Kakvu odjeću izbjegavati u kišnim danima

16.02.2016 u 12:33

Bionic
Reading

U kišna vremena ne postoji ništa gore od toga da ih dočekate nespremnima. Provođenje dana u mokrim čarapama vlažne kose i polumokre odjeće, nije baš najugodnija situacija. Kako biste spriječili mokri scenarij, donosimo vam vodič za jednostavno i pametno oblačenje u kišnim danima

Odjevni komadi delikatnih tkanina poput svile ili izrazito svijetlih boja nikako nisu dobrodošli u kišnim danima. Birajte čvrste i jednostavne odjevne komade tamnijih nijansa.

Prozračna majica dugih rukava ili vesta tankog tkanja pokazat će se odličnim baznim komadom uz kabanicu ili vodootpornu jaknu. Učinkovito slojevito oblačenje za kišu postići ćete mnogo lakše.

Po pitanju donjih odjevnih komada u kišna vremena zaboravite na nošenje hlača širih nogavica i teških materijala. Kao odlično kišno rješenje pokazat će se uske hlače tanjeg tkanja. Također, uvijek birajte hlače tamne nijanse kako ne bi pokazivale znakove mokrih mrlja.

U kišnim i vjetrovitim uvjetima najbolji će izbor biti uske hlače ili tajice. Ovakav tip odjevnih komada sačuvat će izvorni oblik i u nezgodnim vremenskim uvjetima. Osim toga, ovi odjevni komadi imaju sposobnost brzog sušenja što znači da polovicu dana nećete provesti u polumokri.

Nošenje vjetrovke nikako nije dobro. Umjesto nje, birajte duge kapute ili balonere za punu pokrivenost tijela, a pritom brinite da je kaput ili baloner legitimno vodootporan.

Zasigurno ste se našli u situaciji kada ste u šetnji po kiši shvatili da su vam hlače promočile. Kišobran, nažalost, ne može zaštititi svaki dio tijela, stoga jakne koje nude zaštitu od kiše čine najbolje rješenje. Čvrste vodootporne jakne koje seežu do sredine bedara ili koljena, poput balonera, pokazat će se odličnim odabirom.

Iako su dovoljno djelotvorne u zaštiti od kišnih kapi, visoke gumene čizme u modnom i funkcionalnom smislu nikako nisu primamljive. Da ne biste zapostavili modni segment u sivim i kišnim danima, odlučite se za elegantne niske gumene čizme nalik gležnjačama. Osim što će vam zaštititi stopala istovremeno će vam podariti udobnost i trendi izgled.

Tradicionalne visoke čizme za kišu ponekad mogu biti pretvrde i prostrane što šetnju po kiši čini neugodnom. Također, guma kao materijal nije dovoljno prozračna, stoga birajte niske elegantne modele.

Modni dodaci mogu vam biti najbolji prijatelji u kišnim danima. Kosu očuvajte suhom udobnim vunenim kapama, a kožnu torbicu zamijenite vodootpornom preko ramena za postizanje potpune funkcionalnosti. Od svih modnih dodataka, čvrst kišobran pokazat će se kao najbolja investicija.