ZA SEKSI POGLED

Kakve naočale najbolje pristaju vašem obliku lica?

20.11.2012 u 12:08

Bionic
Reading

Osim zbog potrebe, brojne žene danas naočale nose i kao modni dodatak, a o velikoj popularnosti naočala govori i novo istraživanje koje je pokazalo da je muškarcima ženski pogled iza naočala itekako seksi. Međutim, ključno je odabrati baš onaj okvir koji besprijekorno pristaje vašem obliku lica

Prema istraživanju koje je proveo Specsavers, više od 75 posto žena u srednjim 40-im godinama treba naočale, a muškarce žene s naočalama itekako privlače, prenosi Daily Mail.
No, prema riječima Marie Wilkinson, dizajnerice u Cutler and Gross, najvažnije od svega jest odabrati okvire koji vam pristaju: 'Žene s naočalama bi trebale izgledati snažno i seksi. Ono što treba učiniti je odabrati okvire koji odgovaraju obliku lica, ali i osobnosti.'

Evo nekoliko korisnih Marienih savjeta kako lako i bezbolno pronaći savršen par naočala.

Izduženo lice
Pristaju vam naočale s kvadratnim ili pravokutnim okvirima.

Žene s izduženim licem imaju visoke jagodice i jaku čeljust, baš poput Jennifer Aniston koja već dulje vremena nosi naočale i to one pravokutnih okvira koje joj odlično pristaju. Ovom obliku lica, čije su značajke snažno naglašene, odlično pristaju veliki četvrtasti i pravokutni okviri. Dopušteni su i okviri jarkih boja, osim ako vam je lice blijedo, tada je bolji izbor okvira u tamnijim nijansama.

Okruglo lice

Pristaju vam veliki, boxy okviri.

Ženama s okruglim licem najbolje pristaju okviri širih oblika jer će im suziti lice i prikazati ga mršavijim. Tom obliku lica odlično pristaju okviri tamnijih nijansi, a indigo plava ili pak okviri u boji kornjačevine vizualno će smanjiti okrugle obraze. Crni okviri bolje pristaju tamnijoj puti, dok na bljeđoj puti izgledaju polamo grubo pa je u tom slučaju bolje odabrati okvre svjetlijih nijansi.

Lice kvadratnog oblika
Pristaju vam okrugli i ovalni okviri.

Okrugli i ovalni okviri najbolje će pristajati licu kvadratnog oblika jer će omekšati kutove i konture lica. Zaobljeni okviri odmaknut će poglede od visokog čela, a uz kakvu upečatljivu boju mogu izgledati vrlo seksi i zaigrano. Međutim, valja izbjegavati sve što je prešareno i nametljivo, ugledajte se na Angelinu Jolie i Kelly Brook koje s naočalama ovalnih okvira izgledaju sjajno.

Srcoliko lice
Pristaju vam okrugli oviri.

Ako vaše lice, baš poput Rihannina, odlikuje istaknuta linija čeljusti i uska brada, imate klasično srcoliko lice. Baš kao i Rihanni, odlično će vam pristajati okrugli okviri naočala. Isprobajte one nadahnute sedamdesetima ili pak one retro nadahnute serijom 'Momci s Madisona' gdje je gonji okvir plastičan, a donji metalan. Ovom obliku lica odlično pristaju i naočale mačkastih okvira.

Ovalno lice
Pristaju vam mačkasti okviri.

Ako vaše lice krase delikatne i skladne značajke, izbjegavajte velike okvire te posegnite za onim mačkastim, pomalo zašiljenih vrhova. Vaš oblik lica vam omogućuje i da eksperimentirate s pomalo avangardnim okvirima. No, izbjegavajte uske okvire koji će vam izdužiti lice.