PROMJENA NA BOLJE

Kako vas napetosti u vezi mogu zbližiti

23.05.2013 u 10:35

Bionic
Reading

Iako napetost ima negativan prizvuk, to je znak da se vaša veza mijenja – možda nabolje! Čak i kada se oko svega uspijevate složiti, malo napetosti u vezi može razbiti rutinu na pozitivan način

Znate li kako različiti oblici neslaganja mogu zbližiti vas i vašeg partnera i doprinijeti čvršćoj vezi?

Nesuglasice zbog kojih se svađamo

Činjenica da se svađate oko neke vama važne stvari nije nužno loša. Ako znate kako se pametno svađati i partneru reći svoje osjećaje tako da ih on razumije, dodatno učvršćujete vezu. Nakupljanje osjećaja i frustracija u sebi može djelovati toksično na vezu. A znate i što se kaže o pomirbenom seksu!

Neslaganje zbog izbora društva

Vi obožavate veliko društvo, dok je on više za manja druženja s isključivo najbližim prijateljima? Spoj introvertirane i ekstrovertirane osobe dobar je primjer kako se suprotnosti privlače, no i u ovakvim slučajevima može doći do nesuglasica. Pronađite ravnotežu tako što ćete napraviti planove koji će u jednakoj mjeri odgovarati i vama i partneru.

Komunikacijske nesuglasice

Možda ne podnosite način na koji on, primjerice, odlaže tanjure, pokušali ste mu u više navrata suptilno to napomenuti, no sada jednostavno ili želite vrisnuti na njega ili potisnuti sve duboko u sebi. Ovakve situacije nisu rijetkost. Preokrenite napetost zbog situacije u kojoj niste rekli što ste htjeli u biranje svoje bitke.

Njegova i vaša obitelj kao izvor nesuglasica

Razgovor o iritantnim komentarima vaše bliže rodbine je minsko polje, posebno ako osjetite potrebu braniti svoju obitelj. Dokle god zastupate 'jedinstvenu frontu', nesuglasice zbog obitelji mogu vas zbližiti. Pripazite pritom na kriterij dvostrukih standarda - ponašajte se prema partnerovoj obitelji jednako kao prema svojoj.

Tenzije zbog razdvajanja

Kada je vaš partner odsutan možda se osjećate frustrirano – nemate ispušni ventil kada dođete s posla, uobičajenog partnera za kvalitetan razgovor. Ovo je jedna od najboljih vrsta napetosti koju možete stvoriti, a neki stručnjaci čak potiču odvojena putovanja i provođenje vremena s prijateljima kako bi se po povratku u vezu unijela nova iskustva.

Nesuglasice izazvane novcem

Parovi teže razgovaraju o novcu nego o seksu. Jedna osoba u vezi voli potrošiti, a druga je jako štedljiva... Bez brige, ovakve napetosti možete iskoristiti kako biste stvorili bolju ravnotežu između uživanja u životu sada, u ovom trenutku i planiranja za budućnost i možda lošije dane.

Više o ovoj temi pročitajte na ordinacija.hr.