MAŠTOVITA RJEŠENJA

Kako urediti stan od svega 29 kvadrata?

02.05.2013 u 07:16

  • +5

Stan od 29 kvadrata

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Bionic
Reading

Kako mudar odabir i razmještaj namještaja i nekoliko funkcionalnih trikova prilikom uređenja doista mali stan mogu transformirati u ugodan životni prostor, pokazuje ovaj švedski stan od svega 29 kvadrata

Kako u samo 29 kvadrata ugurati hodnik, kupaonicu, dnevnu sobu, kuhinju i spavaću sobu? Na primjeru ovog švedskog stana, vrlo jednostavno, rekli bismo. U malome stanu koji ima svega 29 kvadrata svaki kutak je pomno iskorišten, a nijedan komad namještaja nije viška.

Jednostavan dizajn i ravne linije namještaj čine neupadljivim i tvore jednu zaokruženi cjelinu, a kako bi prostor djelovao što prostranije, dominira samo jedna boja.

Iako na prvi pogled crna boja ne bi bila najbolji izbor za ovaj prostor, zbog parketa u prirodnoj boji te velikih prozora, to se sasvim lijepo uklapa.

Kako bi prostor bio multifunkcionalan, postavljen je krevet koji se može 'pospremiti' u zid, a prostor za kuhinju zauzima samo najosnovnije. Ormari prekrivaju cijeli hodnik, pa tako u dnevnom boravku/spavaćoj sobi/kuhinji ostaje dovoljno komotnog prostora.