SVE NA SVOME MJESTU

Kako urediti ormar za odjeću

16.02.2012 u 09:39

Bionic
Reading

Nekada su ormari bili mjesto gdje se odjeća spremala bez nekog reda i teško smo se snalazili samo na policama. Danas imamo puno bolji izbor i uz nekoliko preinaka možemo stvoriti funkcionalni prostor za odjeću

Koliko ste puta kasnili na neki dogovor jer se niste snalazili u ormaru s hrpom odjeće koja nije praktično posložena?

Ako imate ovaj problem, pročitajte kako doći do funkcionalnog i prostornog garderobnog ormara

Ne možete li bez odjeće i dodataka te uživati u kombiniranju, odmah na početku trebate razmisliti kakvu sve robu imate i kako ćete je sortirati.



Sobe ormari imaju najbolji potencijal
Svatko ima svoj sistem odlaganja odjeće i jedino tako ćete se najbolje u njemu svakodnevno snalaziti.

Poslušajte savjet stručnjaka, ali ga prilagodite svojim potrebama, piše Freshome

Ukoliko morate birati manji ormar, stvari posložite tako da su odjevni predmeti i dodaci koje najčešće koristite nadohvat ruke, odnosno naprijed na policama i u košarama te ladicama.

Ono što, primjerice, nosite u posebnim prilikama, složite na teže dostupna mjesta poput onih na vrhu ormara. Manji ormari obično se nalaze u manjim sobama, ali jedan od zgodnih načina da stvorite prostor za oblačenje i isprobavanje odjeće je ispred samih vrata.

To možete učiniti tako da s unutarnje strane vrata postavite zrcalo i štedite prostor u sobi ili ga postavite na vanjsku stranu ako imate klizna vrata. Klasična vrata ormara također se s nutarnje strane mogu zgodno iskoristiti ako na njih instalirate kukice te vješate nakit, remenje, šalove, kravate…

Veći ormari ili oni koji su soba za sebe imaju različite opcije. Postoje ugradbene košarice, ladice i pretinci gdje se svaka sitnica može lijepo posložiti. Garderobne prostorije pak imaju dodatne čari jer u njih možete staviti klupice, slike i druge ukrase. Zajedno na kraju stvaraju jako ugodan prostor za boravak i biranje odjeće koje kad-tad izludi svaku ženu u potraži za savršenom kombinacijom.