SAMO TRI KORAKA

Kako u tri minute postići mlađi i zdraviji izgled lica?

08.01.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Želite li zdravu i mlađu kožu? Osim toga, želite provoditi manje vremena pred ogledalom nanoseći nebrojeno mnogo proizvoda? To nije nemoguće, štoviše, vrlo je jednostavno i lako

Da biste zdraviji, blistaviji i mlađi izgled kože postigli u što kraćem periodu, potrebna vam je dobra tehnika, tri ključna koraka i kvalitetni sastojci. Kombinacijom različitih proizvoda i moćnih sastojaka, i to samo u tri koraka, uštedjet ćete vrijeme i lakše postići željeni rezultat. A za sve to dnevno vam trebaju tri minute, piše Huffington Post.

Prvi korak: Očistite lice i napravite piling
Postoji opcija da u jednom koraku lice očistite i pilingom uklonite mrtve stanice kože ili pak da blistaviji izgled kože postignete kombiniranjem omiljenog gela za umivanje lica s nježnim pilingom. Potražite sredstvo za umivanje lice namijenjeno vašem tipu kože. Ukoliko imate problema s aknama, potražite proizvode sa salicilnom kiselinom koja će otvoriti pore te pomoći u borbi s bakterijama. Kod problema s pigmentacijom i tamnim mrljama potražite gel za umivanje lica koji sadrži vitamin C te antioksidanse koji usporavaju starenje kože i koji će pomoći zadržati njen tonus. Ukoliko vam je koža na području obraza suha, potražite sredstva koja sadrže ulja.

Drugi korak: Serum i masaža lica
Drugu minutu iskoristite za duboko hidratiziranje uljima za lice ili pak serumom. Počevši na području brade, pomoću srednjeg prsta i kažiprsta nježno masirajte lice prema čeljusti. Tu istu radnju ponovite i na području ispod jagodica pokrećući prste prema van te prema gore. Kako biste smanjili podočnjake, započnite od unutarnjeg kuta i kružnim pokretima masirajte prema vanjskoj strani. Ovakva masaža ne samo da je umirujuća, već će smanjiti podbuhlost lica poboljšanjem cirkulacije te zategnuti kožu.

Treći korak: Hidratacija i zaštita
U zadnjem koraku licu pružite potrebnu hidrataciju te zaštitni SPF faktor. Možete pomiješati kremu za lice koju koristite s malo kreme za sunčanje ili pak kupiti proizvod koji već sadrži zaštitu. Na područje cijelog lica nanesite tanak sloj kreme, a na dijelove koji su skloniji pojavi bora nanesite dodatni sloj.