I TO JE MOGUĆE

Kako u mali kofer staviti baš sve trendi komade

24.07.2013 u 07:00

Bionic
Reading

Ususret godišnjem odmoru, većina proživljava vječnu dilemu što sve spakirati, a pri tome ne pretjerati s putnim torbama

Neke su zrakoplovne kompanije još postrožile mjere po pitanju prtljage pa bez dodatne naplate možete nositi tek jedan omanji kofer. Daily Mail piše kako je sasvim moguće spakirati odjeću za tjedan dana godišnjeg odmora uz pametan odabir i sortiranje te daje savjete kako to učiniti.

S plaže u restoran

Odjevnim predmetom poput kaftana pokrili ste nekoliko situacija od plaže do restorana. Odaberite kaftan od materijala koji se brzo suši i tada vam ne treba posebna odjeća ako ste se s plaže odlučili otići na ručak. Osim toga, za večernji izlazak pridodajte nakit i hlače pa imate i treću kombinaciju. Birajte nježne boje koje će se lako upariti s ostalom odjećom. Lijepo ga složite da zauzima što manje mjesta u koferu.

Donje rublje

Donje rublje stavite u posebnu vrećicu i istisnite višak zraka. Tako će sve biti na jednom mjestu, zauzimat će manje prostora, a također je korisno ako će vam pregledavati kofer na carini pa znatiželjne oči neće vidjeti nosite li radije tangice ili brazilke.

Hlače

Dovoljne su vam jedne hlače i jedne male hlačice za tjedan dana godišnjeg odmora. Idealno bi bilo da to budu hlače pastelne boje koje ćete lakše kombinirati s kaftanom ili majicom te obične kratke hlačice za plažu. Najbolje da to budu traperice jer mogu poslužiti i za večernji izlazak.

Haljine

Haljine su odlična zamjena za hlače i majice kojima je lako popuniti kofer. Spakirajte jednu haljinu koja može poslužiti za dnevnu varijantu, ali i proći pod večernji izlazak uz dodatke poput cipela, make-upa i nakita. Druga haljina neka bude večernja ako se nađete u prilici za neki glamurozni večernji izlazak.

Cipele

Bez puno filozofiranja, dovoljno je ponijeti ravne sandale koje mogu poslužiti i za plažu te platforme koje ćete nositi po danu, ali i za večernji izlazak.

Kupaći kostimi

Posljednje, ali i ne manje važno su kupaći kostimi. Za jedan tjedan odmora sasvim je dovoljno uzeti dva kupaća kostima, a njih ćete sigurno lako spakirati. Možete ih lijepo složiti i stisnuti dlanovima pa staviti između većih komada odjeće.