UH, TE DOSADNE DLAKE

Kako se što bezbolnije depilirati

04.03.2011 u 15:14

Bionic
Reading

Nekad su se mućkale depilacijske 'kreme' od ljuski jajeta i krvi šišmiša. Danas smo dogurali do lasera, ali još se nismo riješili dlaka

S obzirom da se 80 posto žena depilira u kućnoj radinosti, brijanje je najčešća i najjednostavnija tehnika. Uz britvicu i vosak, depilacijske kreme su sljedeće na popisu omiljenih pomagala za odstranjivanje dlaka.

Kako bi depilacija prošla glatko, što bezbolnije i uspješnije, dobro 'pripremite teren'. Neovisno o tome voskate li se sami ili u kozmetičkom salonu, dan prije izvršite temeljit piling tijela radi odstranjivanja odumrlih stanica kože i smanjivanja vjerojatnosti urastanja dlačica. Kako dlake rastu brže za toplih dana, voskanje se smatra idealnim tijekom ljeta.

Izbjegnite osip i burnu reakciju kože na britvicu pa prije brijanja dezinficirajte kožu uz pomoć blazinice i antiseptičkog losiona. Brijanje će olakšati specijalizirana krema ili gel za brijanje koji će pritom hidratirati kožu. Idealnim se smatra brijanje tijekom tuširanja jer vlaga omekšava dlačice i kožu. Prije nanošenja depilacijske kreme svakako provjerite reagirate li burno na kremu jer postoji opasnost da usred depilacije dobijete alergijsku reakciju s bolno upaljenom kožom i zabrinjavajućim crvenilom koje može potrajati nekoliko dana.

Depilirate li se uz pomoć epilacijskog aparata, što je znatno bezbolnije od voska a čupa dlačice iz korijena, činite to na potpuno suhoj koži. Čime god odstranjivali dlačice, 24 sata nakon depilacije izbjegavajte bilo kakvo izlaganje kože toplini,poput sauna ili toplih kupki, kao i bilo kakvo tamnjenje kože, poput solarija, sunčanja ili nanošenja preparata za samotamnjenje.

Jedan od narodnih lijekova za usporavanje rasta dlaka povezan je s Mjesečevim fazama. Odstranjivanje se savjetuje za padajućeg Mjeseca jer je tada depilacija manje bolna, a dlačice rastu sporije nego za rastućeg Mjeseca ili za uštapa.