UREDSKA PRAVILA

Kako se našminkati za posao

07.09.2011 u 07:00

Bionic
Reading

Vjerovali ili ne, šminkanje vam zaista može pomoći u karijeri! Samo… pazite da ne pretjerate

Za razliku od ispijenih lookova na koje ste vjerojatno 'pecali' sućut i bolju ocjenu kod profesora tijekom srednjoškolskih i studentskih dana, na poslu vrijede sasvim druga 'ribička' pravila.

Usprkos uvriježenom mišljenju, istraživanja pokazuju da šefovi smatraju vrednijima one zaposlenice koje na posao dolaze sređene i ukusno našminkane, nego one koje izgledaju kao da 'digle ruke od sebe'. Ako ne držite ni do svoga izgleda, razmišljaju oni, kako vam onda može biti stalo do posla. Naravno, previše šminke šalje sasvim drugu poruku!

Istraživanje provedeno na više od tisuću ispitanica u Engleskoj pokazalo je da šminka može poboljšati i uredske odnose među samim ženama. Čak 8 od 10 ispitanica izjavilo da su im draže kolegice koje se šminkaju, dok njih 78% vjeruje da zbog make-upa imaju bolji tretman na poslu. Sigurno vam to ne trebaju potvrđivati nikakva istraživanja, ali bit će vam drago čuti da je njih 85% izjavilo da im šminkanje može popraviti raspoloženje kad imaju loš dan.

Koliko šminke je 'korisno' u poslovnom smislu? Kako se ispijeno i blijedo lice sigurno ne sviđa ni vama, zašto biste njime plašili kolege?! To je osnovni razlog zašto svaka žena dobru podlogu i korektor smatra 'osnovnim sredstvima za rad'. Obratite pažnju na novi domišljati korektor u četiri boje za prikrivanje svih vrsta nepravilnosti koji je kreirala direktorica Avonova make-upa Jillian Dempsey (da, supruga doktora McDreamya).

Dovoljno je ako pogled 'osvježite' sjenilom boje kože, a trepavice naglasite pouzdanom maskarom, poput novog hita L'Oréal Paris Lash Architect 4D.

Kad zaista želite ostaviti dojam, sigurno posegnete za ružem. Ove jeseni to će biti novi baršunasti čudotvorac s matirajućim učinkom Chanel Rouge Allure Velvet.