SKRIVENI SIGNALI

Koje poruke kraljevske dame odašilju odjećom: Kate Middleton poziva na optimizam, a kraljica Letizia pokazuje koliko joj je važan posao

23.04.2020 u 16:41

Bionic
Reading

Kraljevske obitelji diljem Europe nastavile su odrađivati svoje poslove iz izolacije, šaljući podršku i podsjećajujući javnost na propisane mjere zaštite u ovo vrijeme koronakrize, a stručnjaci su sada pojasnili što stajlinzi kraljevskih dama govore o njima i koju poruku odašilju odjećom. Kraljica Maxima je svoj razigrani modni stil zamijenila nešto mirnijim tonovima, vojvotkinja Kate Middleton je u ova tmurna vremena prigrlila žive boje, a kraljica Letizia se drži poslovnog odijevanja

Članice kraljevskih obitelji putem društvenih mreža šalju poruke podrške i zahvale svim zdravstvenim radnicima koji se neumorno bore protiv koronavirusa i javnost podsjećaju na važnost pridržavanja predloženih mjera. Sve do jedne rade to iz svojih domova, no ono po čemu se razlikuju je njihov osobni stil, koji je u ovo vrijeme izolacije nešto drugačiji od onog na koji smo navikli.

Fotografije i videi iz njihovih domova to i dokazuju. 38-godišnja Kate Middleton je profinjene haljine midi kroja zamijenila ležernim vestama. U videu pozivu s učiteljima i učenicima jedne škole u Velikoj Britaniji Kate i princ William su svima zaželjeli sretan Uskrs, a mnogi su tada primijetili kako Kate nosi jarko žutu vestu s potpisom španjolskog high street brenda Zara koji obožavaju i Hrvatice.

Nagrađivana stilistica Susie Hasler otkrila je za Daily Mail kako se Kate Middleton odlučila za ležernu odjeću koju vrlo vjerojatno nosi u svoje privatno vrijeme, kada je ne snimaju kamere. Jarko žutom bojom vojvotkinja je htjela odaslati pozitivne vibracije milijunima koji prate nju i Williama na društvenim mrežama. Osim toga, Kate je željela na svom primjeru pokazati važnost ostanka u izolaciji.

Isto je učinila i nekoliko dana kasnije kada je zajedno s princem Williamom odradila online intervju s BBC-jevom novinarkom, kada je nosila vrlo ležernu majicu na prugice.

Susie Hasler tvrdi kako su William i Kate pogodili 'u sridu' svojim odabirom odjeće.

'William i Kate bili supoput zraka sunca kada su se pojavili u video pozivu iz svog doma. Oboje izgledaju ležerno, ali istovremeno vrlo profesionalno. U razgovoru za BBC Kate je odabrala mornarsku majicu koja predstavlja klasik u garderobi svake žene. Djelovala je vrlo šik, u pariškom stilu te je pokazala kako se odijeva u svoje privatno vrijeme. Njezina opuštena, valovita frizura potpuno je suprotna uobičajenim elegantnim, dosadnim frizurama koje obično nosi za formalna događanja', objasnila je Hasler.

Španjolska kraljica Letizia, s druge strane, razmišljala o poslu koji obavlja i u izolaciji. Inače vrlo aktivna kraljica, koja nerijetko odrađuje samostalne kraljevske angažmane, nevezano za kralja Filipa VI, posljednjih dana odabire odijela.

Poznata po svom elegantnom, ženstvenom i chic stilu odijevanja, kraljica Letizia u ovim trenucima krize želi poslati poruku da je sve pod kontrolom i da svoj posao shvaća vrlo ozbiljno u ovim ozbiljnim vremenima. Njezini su stajlinzi proteklih tjedana sve samo ne ležerni.

Bivša novinarka za poslovne sastanke u vrijeme pandemije najradije poseže za klasičnim odijelima u kombinaciji s jednostavnim majicama.

'Navikli smo viđati kraljicu Letiziju u poslovnim odjevnim kobminacijama, a ništa drugačije nije ni ovaj put. Uvijek odabire krojeve koji komplementiraju njezinu figuru', primijetila je Hasler.

Stilistica tvrdi kako španjolska kraljica izbjegava suvišne detalje i pretjerano elegantne komade, birajući radije komade koji odašilju poruku da radi svoj posao i u izolaciji. 'Letizia izgleda vrlo ozbiljno, kao da joj je posao prioritet. Nema suvišnih detalja koji bi odvratili pogled s onoga što je bitno, a to je posao koji radi', smatra stilistica.

Vojvotkinja od Cornwalla koja je trenutno u izolaciji u Birkhallu, u Aberdeenshireu, podijelila je nekoliko fotografija i videa tijekom izolacije. Supruga prijestolonasljednika princa Charlesa najradije poseže za nježno ružičastim i plavim vestama koje stilistica opisuje kao 'umirujuće'.

'Za svoj rad od kuće Camilla je odabrala vrlo nježne, umirujuće tonove. Veoma je lijepo spojila pink pletivo s bluzom u istoj nijasi. Upravo to i nosi većina baka diljem zemlje', prokomentirala je Hasler i dodala kako je vojvotkinja od Cornwalla također pazila da ne nosi ništa blještavo i svjetlucavo, osim svog zaručničkog prstena i vere.

'Svojim stajlinzima šalje ohrabrujuću poruku da smo u ovome svi zajedno', zaključila je Hasler.

Ranije ovog tjedna kraljica Maxima od Nizozemske otkrila je djelić svog doma u Hagu u video koji je snimila u svom uredu. Lijepa kraljica koja zbog svog odvažnog modnog stila slovi za najbolje odjevenu kraljicu ovog je puta 'stala na loptu' po pitanju jarkih boja i uzoraka.

Umjesto toga, posegnula je za jednostavnom plavom haljinom sitnog uzorka s potpisom brenda Rixo. Cvjetni print stilistica vidi kao poruku narodu da se raduje proljetnim danima koji slijede nakon izolacije.

'Okrenula se modernom i vrlo vedrom stilu. Nije se odrekla boja, što je odlično za ove proljetne dane, ali i za podizanje raspoloženja', rekla je Hasler.