SVESTRANA LJEPOTICA

Kako je vitka plavuša pokorila modni svijet?

04.11.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Vitka plavuša Sasha Pivovarova oduvijek je sanjala kako će se u životu baviti umjetnošću, a o svijetu mode nije nikada niti pomišljala sve dok je prijatelj nije fotografirao i te fotografije ponudio poznatoj modnoj agenciji koja je Sashom bila doslovce oduševljena

Rođena 1985. godine u ruskoj metropoli Moskvi, Sasha Pivovarova kao studentica povijesti nikada nije niti sanjala o karijeri modela sve dok je prijatelj fotograf Igor Vishnyakov, za kojega se kasnije i udala, nije fotografirao i te fotografije pokazao modnoj agenciji IMG koja se Sashom doslovce oduševila. Lijepoj Ruskinji ubrzo je slavna Prada ponudila trogodišnji ugovor te je njezina karijera dobila nedvojbeni poticaj.

Iste te 2007. godine Sashino lijepo tijelo i lice krasili su naslovnicu prestižnoga Voguea, a godinu kasnije bila je i u slavnom Pirellijevom kalendaru te na naslovnici Marie Clairea. Njezina sličnost sa slavnom Kate Moss vrlo je brzo uočena, a za 174 centimetara visokom plavušom plavih očiju koju krase mjere 81-58-84 zanimanje je pokazao i sam Giorgio Armani. Nakon toga zaredale su se revije, uključujući otvaranje te zatvaranje revija na prestižnim fashion weekovima slavnih dizajnera, počevši od Chanela, Jean Paula Gaultiera, Christian Diora, Chanela, pa sve do Valentina i Rodartea.

Međutim, u modnome svijetu Pivovarova je ipak najzapaženija po tome što je šest sezona za redom nosila Pradine revije, što rijetko kojemu modelu polazi za rukom. Već početkom 2009. godine Sasha je zauzela drugo mjesto na listi 'Top 50 Models Women', a danas ova Ruskinja slovi za jedno od najjačih modnih imena koje i dalje nastavlja osvajati modni svijet.

Osim u modnome svijetu, Sasha se okušala i u filmskim vodama glumeći u trileru 'In Time' gdje je stala uz bok Justinu Timberlakeu i Amandi Seyfried.

Rođena Ruskinja u gotovo svakom svom intervjuu naglašava koliko voli umjetnost, ali i čitanje te uvijek rado otkriva koje knjige čita ili pak planira pročitati, a u njezinoj zbirci nerijetko se nalaze klasici poput 'Rata i mira'. Talentirana Sasha prava je umjetnica te obožava slikanje, a njezina djela čak su i izložena u galeriji u Parizu i New Yorku te objavljena u francuskom Vogueu. Ambiciozna Pivovarova trenutno pregovara i s Miuccijom Pradom oko izdavanja knjige u kojoj će biti sabrana sva njezina umjetnička djela. Sasha se bacila i na dizajniranje posteljine, ali i ilustriranje knjige za Karla Lagerfelda.

Kako i na poslovnom, tako i na privatnom planu, Sashi doslovce cvjetaju ruže. Udala se za dugogodišnjeg prijatelja Igora Vishnyakova koji ju je i uveo u modni svijet, a par se vjenčao na Tajlandu u krugu prijatelja i obitelji. Početkom ove godine par je dobio i dijete, djevojčicu Miu Isis.