dobra strategija

Kako je New Balance postao najcool brend tenisica: Za ovim modelima su se svi pomamili

12.08.2022 u 10:41

Bionic
Reading

Ležeran i urbani stil odijevanja popularniji je no ikada, a sportski komadi postaju nezaobilazan dodatak svakodnevnih stajlinga. Brojne zvijezda i modne influencerice, od Kendall Jenner do Hailey Bieber ne odvajaju se od New Balance modela koje slove za trenutno najcool tenisice

New Balance postoji više od sto godina, a stoljeće modnog putovanja obilježili su usponima i padovima popularnosti. Međutim,, prema svemu sudeći, brend koji je 1906. osnovao William J. Riley prošle je godine napravio odlučujući i vrlo pozitivan zaokret. Dokaz tome? Modeli New Balance tenisica ne silaze s liste najtraženijih, a 'it' djevojke, od Kendall Jenner do Hailey Bieber nose ih kao dio svojih svakodnevnih chic stajlinga koji se kopiraju diljem svijeta.

Nostalgija za prepoznatljivim stilom tenisica

Činjenica je da modu obilježava neprestano obnavljanje i povratci trendova na modnu scenu. Zato se iz godine u godinu, iz desetljeća u desetljeće, pojedini stilovi i ključni komadi vraćaju na modnu pozornicu. Najbolji primjer je modno ludilo obilježeno trendovima iz 2000-ih poput mikrosuknji, trenirki boje breskve i cargo traperica koje su današnji dizajneri vratili u naše ormare. New Balance tenisice nisu iznimka.

Nadovezujući se na njihovu popularnost u 80-ima, upravo zahvaljujući paru tenisica 574 (naime New Balance koristi brojeve a ne imena za svoje modele) brend je počeo stjecati popriličnu popularnost daleko modnih pista, na području ulične mode. Uspjeh brenda krije se u kombiniranju starog i novog, spoju klasike i trendova. Tako su prvo lansirane nove siluete koje su malo drugačije od već poznatih modela. A zatim je je uslijedilo predstavljanje aktualnih parova klasičnih retro tenisica, poput modela 990 koji su nosili Steve Jobs i Kaia Gerber.

Zvijezde, vjerni fanovi New Balancea

No, osnivač Applea i kći Cindy Crawford nisu jedina poznata lica koja su pokleknula pred ovim nosivim trendom tenisica. Modne influencerice i 'it' djevojke čijem se stilu mnogi dive, poput Emily Ratajkowski, Else Hosk i Hailey Bieber učinile su New Balance 530, model prvobitno kreiran 1989. i namijenjen košarkaškim terenima, svojom osnovnom sportskom odjećom.

Nedavno je i Kendall Jenner zapažena s ultrapopularnim modelom 530. Veliku popularnost stekao je i model 327, atletskih linija i vintage estetike, dizajniran u suradnji s Charafom Tajerom, osnivačem Casablance. Taj model čim je pušten u prodaju postao je prava modna uspješnica te ue rasprodane u nekoliko minuta.

Suradnja kao recept za uspjeh

Od pristupačnog do hiperluksuznog, ponekad postoji samo jedan korak: Hermès dizajnira remen Apple Watcha, Fendi daje novi dizajn Beats slušalicama, Balenciaga reinterpretira vječno kontroverzne Crocsice siluetu ... A sada je red da se i New Balance spoji s dizajnerima, renomiranim modnim kućama i umjetnicima.

Na reviji za sezonu proljeće-ljeto 2022. među mikrosuknjama i crop topovima koji su predstavljeni na modnoj reviji brenda Miu Miu pojavio se i par tenisica koje su privukle svu pažnju: neobrađeni izrezi i pohabani završetak, redizajniran New Balance modeli 574 odmah su postali predmetom žudnje.

Suočen s tolikim entuzijazmom, New Balance ni ne pomišlja na predah. Sada je došlo njihovo vrijeme pa samo u razdoblju između kolovoza i rujna brend planira brojna izdanja tenisica i suradnje, kao što su New Balance x Bryant Giles 2002R, thisisneverthat x New Balance 1906R, New Balance Tokyo Design Studio FuelCell RC Elite v2 i MADE in USA 990v2.

  • +4
New Balance Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije