CIKLIČKI TRENDOVI

Kako je moda iz 90-ih, kakva se nosila u 'Prijateljima', zaludjela mlađe generacije

07.03.2018 u 06:54

Bionic
Reading

Ekipa iz legendarne serije 'Prijatelji' vratila se u velikom stilu ne samo na male ekrane, gdje ih ponovno reprizira Netflix, nego i na modnu scenu

Iako su milenijalci koji su prvi put gledali ovu kultnu seriju, kako je pisao i Independent, pronašli joj mnoge zamjerke, poput toga da su 'Prijatelji' homofobni, seksistički, rasistički te da čak odobravaju maltretiranje i nasilje, moda u seriji ih je oduševila.

Sve ono što smo obožavali u 90-ima, poput hlača sa širim nogavicama, udobnih traperica s visokim strukom, crop topova, crnih hulahupki i omraženih mule natikača, danas je ponovno in, a stajlinzi glavnih junakinja serije Monice Geller (Courteney Cox), Rachel Green (Jennifer Aniston) i Phoebe Buffay (Lisa Kudrow) prava su inspiracija za zaljubljenice u modu.

Upravo je povratak mode 90-ih pozdravila i Jennifer Aniston, koja je glumila jedan od najpopularnijih likova u seriji, uvijek dotjeranu Rachel Green.

'Baš mi je drago da se moda iz devedesetih vraća, posebno traperice visokog struka. Znala sam da će se jednog dana vratiti u modu. Sva sreća pa ih nisam bacila', rekla je Jennifer Aniston u ranijem intervjuu za Vogue.

  • +17
Serija 'Prijatelji' Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Glumica je otkrila i da je sačuvala većinu odjeće koju je nosila na setu serije mada joj, dodala je, nikad nije bilo jasno zbog čega su milijuni žena bili oduševljeni njezinom frizurom, popularnom 'rachelicom'.

Ženski trio iz 'Prijatelja' ostvario je ogroman utjecaj na modu, a kako se odjeća iz 90-ih ponovno nosi, milenijalci su oduševljeni stilom kakav furaju Rachel, Monica i Phoebe.

Uske dolčevite, kockaste minice, grunge cvjetne haljine, topovi golih ramena, 'ružne' tenisice, odjeća od baršuna, topovi koji otkrivaju struk, predimenzionirani sweatshirtovi, majice s natpisima, duge suknje s prorezima, choker ogrlice, tregerice, odjeća od mekog chenilla, prozirne tkanine, slip haljine, čizme do koljena, obuća s block petom…

Sve su to s puno stila nosile glavne TV junakinje jednog od najpopularnijih sit-comova svih vremena, a danas bi ih rado u svojim ormarima vidjele mnoge fashionistice.

Za maštovite modne kombinacije u koje bismo i sad mogli bez problema uskočiti i dobiti pregršt komplimenata zaslužna je sjajna Debra McGuire.

  • +22
Jennifer Aniston Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Najveći kompliment koji sam ikad dobila uputio mi je Tom Ford prije nekoliko godina. Poruku mi je poslao njegov partner Richard Buckley otkrivši da gledaju seriju svaku večer i da odjeća iz 'Prijatelja' izgleda još bolje danas. Čini se da je ta odjeća na kraju uspješno položila test vremena', kaže McGuire koja je u svijet televizije došla iz umjetnosti.

Ova slikarica kaže kako je dugo odbijala rad na televiziji jer joj je sve izgledalo jednodimenzionalno.

'Stoga sam sa scenografom i ljudima iz produkcije osmislila svaki detalj kako bi sve izgledalo životnije', rekla je, otkrivši kako su mnogi gledatelji bili oduševljeni viđenim u seriji.

Kaže da i danas prima upite za pojedinu odjeću u seriji.

'Nekidan mi je stigao mail u kojem je stajalo: 'Moja supruga i ja smo gledali seriju i baš mi se jako svidjela jedna haljina - znate li gdje je možemo nabaviti? Odgovorila sam im: 'Pa to je bilo prije 20 godina'', kroz smijeh kaže McGuire.