TOPLI DOM

Kako imati dobar odnos s novim mačićem

21.01.2015 u 12:20

Bionic
Reading

Novi mačić, bez obzira na to je li vam prvi ili deseti po redu, unijet će vam u dom veliko veselje i izrast će u ravnopravnog člana obitelji. Zato je vrlo važno otpočetka stvoriti odnos s njim/njom i prepoznati karakter mačića, što voli, a što ne voli te mu pronaći mjesto u domu

Kako piše Mačkarica, za povezivanje s mačićem postoji nekoliko metoda pomoću kojih ćete stvoriti vezu punu ljubavi i razumijevanja. Donosimo vam nekoliko savjeta koji bi vam mogli pomoći u izgradnji tog odnosa.

• Za početak odredite ime mačiću. Ne samo da ćete se tako bolje povezati, već će i to učenje imena ljubimcu omogućiti da ubuduće prepozna sve što mu imate za reći i sve što se odnosi na njega.

• Uspostavite što više rutinskih radnji, od hranjenja do igranja, jer mačke jednostavno vole rutinu. Vrijeme koje provedete zajedno i iskustva koje podijelite stvorit će među vama snažnu vezu punu ljubavi. Te rutine mogu uključivati i jednostavne stvari poput toga da pozovete macu da vam se pridruži u kupaonici dok se tuširate ili je pozovete na poslasticu i porciju maženja nakon radog dana. Što više se pridržavajte vremena hranjenja i dajte joj hranu u isto vrijeme.


• Provedite što više vremena možete u igri s mačićem, učite ga i ohrabrujte na skakanje, poskakivanje, trčanje, skrivanje i istraživanje jer je to točno ono što bi njegova mama napravila.

Dirajte ga svakodnevno što više. To je vrlo važno za povezivanje s obzirom na to da se tako mačić navikava na vaš miris, posebno prvih sedam tjedana njegovog života. Bez obzira na to gladite li po vratu, iza uha, primate li ga u ruke, stavljate na krilo ili što već, svakako ga povlačite po rukama.

Odgovorite mu na mijauke. Jednostavno slušanje mačke i odgovaranje stvara oblik komunikacije, koliko god se vama činilo da se ne razumijete te omogućava povezivanje.

Tekst u cijelosti i sve ostale savjete u vezi mačaka pročitajte na stranici Mačkarica