IDEJNO RJEŠENJE

Kako efektno naglasiti određene zone u stanu

Bionic
Reading

Diskretna igra stropnim površinama dovest će do dodatnog naglašavanja određenih zona u prostoru i stvoriti mogućnosti za dodatnu igru svjetlosnim efektima

Poštovani,

spojili smo dvije sobe rušenjem jednog pregradnog zida. Htjeli bismo u ovom prostoru organizirati dnevni boravak, kuhinju i blagovaonicu. Nakon rušenja je ostala greda na stropu, ne znamo kako da je riješimo jer je strop prenizak za spuštanje. Volimo boju ciklame i bijelu boju.

Hvala unaprijed

Odgovor arhitektice:

Nakon rušenja dobili ste vrlo lijep i svijetao prostor za dnevni trakt.

S obzirom na poziciju instalacija, idealno je kuhinju organizirati u slovo L, a grupu visokih elemenata smjestite odvojeno od samog radnog dijela kuhinje. Na taj ćete način dobiti uravnotežen i funkcionalan prostor kuhinje. Organizirajte i manji šank za priručno jedenje. Dekorativni element koji vezan za leđa dijela kuhinje koji gleda prema boravku ukrasite elementom s dekorativnim staklima koja ćete ponoviti i na visećim elementima i na kuhinjskom zidu. Iskombinirajte bijelu boju, tamnosmeđu (radna ploča) i boju ciklame u detaljima.

Pozicija blagovaonice neka bude točno ispod vaše problematične grede, na taj ćete joj način dati naglasak u prostoru, a neće predstavljati smetnju. Kako biste dodatno obogatili priču, obucite ju u knauf na način da dobijete poluovalni element u koji ćete ugraditi led lampice, a po obodu led trake koje će dati indirektnu rasvjetu. S obzirom na to da je pozicija grede centralno u dnevnom traktu, ovaj će element biti glavni dekorativni element stropa, pa svi ostalu rasvjetu koristite u neutralnim formama i bojama.

Blagovaonski stol neka svakako bude s centralnom nogom jer je prostor blagovaonice funkcionalno dovoljno širok, ali vizualno uzak. Rubne noge dodatno vizualno zauzimaju prostor. Stol neka bude tamnosmeđi, kao radna ploča, a noga metalna. Stolice neka budu bijele s metalnim nogama, poput stola.

U dnevni boravak smjestite bijelu sjedeću garnituru. Obzirom na dimenziju prostora, ona može biti i nešto veća. Iznad garniture smjestite sliku. Komoda i klub stolić neka budu izvedeni od već predloženih materijala i boja-bijela i tamnosmeđa. U komodu također ugradite led rasvjetu, kako biste imali poveznicu sa spuštenim stropom. Zidove obojite u boju ciklame, a stropnu rasvjetu riješite jednostavno, zbog naglaska na spušteni strop.

Podna obloga neka bude svijetla - bijeljeni hrast, jasen ili javor.
 
Ova koncepcija omogućuje izvedbu neutralnih ili izražajnijih zavjesa i dekora, ali podloga neka bude svakako bijela. Neizostavan dio je, naravno, zelenilo.