NAJLJEPŠI BOŽIĆ

Kako ćete ove godine ukrasiti božićno drvce?

14.12.2015 u 16:15

Bionic
Reading

Jeste li osoba koja svake godine drugačije okiti bor ili se pak držite klasike pa svake godine sve radite na jednak način? Koji god da ste tip, možete unijeti malo novosti i stvoriti posebnu čaroliju. Samo par novih kuglica osvježit će jelku, a neke možete i sami napraviti

Sigurno imate spremljeno mnogo božićnih ukrasa, no znate da je teško odoljeti prelijepim kuglicama i figuricama kojih su prepuni dućani. Kuglice u obliku bombona, kruna, lizalica, truba, mašnica, anđela i pingvina više nije teško pronaći u velikim supermarketima, no teško je možda svakom od nas pronaći novac za sve to što bismo htjeli.

Zato, tražite li ideje kako ove godine dobiti posebno okićeno božićno drvce odredite osnovni smjer i boje koje su vam najdraže, a zatim krenite u nabavu. Netko voli kombinaciju samo dvije boje, netko voli prirodne materijale, dok treći pak vole da je sve šareno i bez ikakvog reda. A što se nalazi u trgovinama?

Svečano i tradicionalno

Crvena i zlatna boja najsvečaniji su odabir za božićno drvce, a najraznolikije ukrase poput sjajnih kuglica, zvijezda, zvončića, žirova ili duguljastih oblika lako ćete pronaći upravo u tim bojama.

Na tradicionalnom zelenom drvcu, zlatna i crvena unijet će toplinu u svaki dom, a ako već imate tradicionalne ukrase oni se jako lijepo mogu nadopuniti s novim dodacima koji nam jako brzo prirastu srcu. Zlatne mašne možete složiti i sami, a ukoliko želite nešto posebno obojite orahe u zlatnu boju i tako upotpunite ovogodišnje ukrase.

Ako želite obogatiti svoje drvce, potražite ukrase s modernim aplikacijama od tekstila, slatkim porukama ili pak keramičkim figuricama omiljenih dječjih božićnih likova poput Djeda Božićnjaka.

Svaki blagdanski običaj vezan je uz obitelj, a dobro znamo da će baš sve biti spremljeno na vrijeme kada se male i velike ruke slože. Miris omiljenih kolača, šuškanje papira za omatanje poklona i cika dječjeg smijeha stvaraju posebnu toplinu oko srca.

Ukrasi od drva, perja i vune

Stan će odisati još toplijom atmosferom ako drvce okitite ukrasima od materijala koji unose toplinu u dom. To mogu biti ukrasi od perja ili vune, koji odmah asociraju na tople rukavice i šal, dok će kućica pokrivena snijegom i simpatični Djed Božićnjak ili nasmiješeni snjegović izmamiti osmijeh na lice svakom dragom gostu. Kuglice od drva u obliku jelke, sobova ili kućica u bijeloj boji izgledaju preslatko na jelki i vole ih sva djeca, ali i ljubitelji prirodnih materijala.

Hladne noći i vedro zimsko nebo najljepše je gledati kroz prozor iz toplog stana, a te nam boje mogu biti inspiracija za posebno ukrašeno drvce. Kuglice u plavim nijansama idealna su baza, a njima možete dodati ukrase u modernom ruhu i s novim oblicama koji podsjećaju na prirodu. Drvo i konop prekrasna su kombinacija za ukrase koji će nadopuniti lijepe snježne detalje u bijelom, a ne zaboravite ni na tračak bakrene koja će dati pečat vašem modernom, čarobnom božićnom drvcu.

Velike mašne i vrpce na kraju dat će onaj svečani i bogati izgled vašem božićnom drvu, i sve što vam preostaje nakon toga jest upaliti lampice i uživati u pogledu.