RAZBIJA STEREOTIPE

Kakav uspjeh: Plus size ljepotica krasi naslovnicu Voguea

01.12.2016 u 09:42

Bionic
Reading

Ashley Graham jedno je od najtraženijih lica u svijetu mode, slaveći figuru stvarne žene. Unatoč tome što je stekla slavu raskošnim oblinama i razbijanjem stereotipa, 28-godišnja ljepotica progovorila je o etiketi 'plus size' koja joj se dodjeljuje te teškom putu do uspjeha za britansko izdanje Voguea, čiju naslovnicu krasi u siječanjskom broju

'Kada bismo trebali govoriti o raznolikosti po pitanju žena, moramo reći da tu vladaju velik razdor i svjesno poražavanje stalnim etiketiranjem', priznaje Ashley.

Ispred objektiva poznatog fotografa Patricka Demarcheliera, Ashley je djelovala senzacionalno na fotografijama koje su pratile intervju, kao i na naslovnici siječanjskog broja Voguea, za koju je pozirala u kožnoj jakni bogatih ukrasa.


Ova ljepotica raskošnih oblina, koja je veću pozornost javnosti dobila zahvaljujući naslovnici magazina Sports Illustrated, ušavši u povijest kao prva plus size ljepotica na njegovoj naslovnici, u razgovoru za Vogue također se dotaknula svoje kilaže objašnjavajući da je u prošlosti često željela biti mršavija, no danas je posve promijenila mišljenje, otkrivajući da je potpuno prihvatila svoju bujnu figuru.

'Poželim li ponekad da sam mršavija? U ranijim danima to sam htjela, no danas smatram da bih gubitkom kilograma bila nelojalna prema sebi. Mnogo toga se veže za moju veličinu, a ja sam u potpunosti sretna sa samom sobom', otkriva Ashley, priznajući da je dolazak do svijeta visoke mode za nju bio više nego kompliciran.

'Deset godina su mi uporno govorili da ću uvijek biti djevojka iz kataloga i nikad ona koja će krasiti naslovnice modnih magazina. Nakon što sam potpisala ugovor s agencijom IMG do danas sam bila na čak pet naslovnica. Ako vas krasi lijepo lice, brojna vrata će se otvoriti, no vaš posao nije proći kroz njih, već dočekati novi poziv. Priznajem da sam osvojila svojevrstan beauty jackpot, no to nije dovoljno. Morate razmišljati o svojoj dugovječnosti u biznisu. Uvijek se morate zapitati - što mogu učiniti sljedeće?', priznaje Ashley.

????

Fotografiju objavljuje A S H L E Y G R A H A M (@theashleygraham)