VRHUNAC LJEPOTE

Kad su žene najzadovoljnije svojim izgledom?

13.05.2013 u 09:25

Bionic
Reading

Žene su najzadovoljnije svojom kosom u kasnim dvadesetima, točnije u 29. godini, otkrilo je najnovije istraživanje koje je proveo Kerastase

Čini se da najbolje žive i najzadovoljniji su izgledom oni u kasnim dvadesetima. Naime oni nemaju odgovornosti i obaveza koliko ih imaju oni stariji, a zbog financijske neovisnosti imaju više slobode nego mlađi. Povrh toga, žene smatraju da njihova kosa doseže vrhunac ljepote upravo u 29. godini.

Pokazalo je to najnovije istraživanje koje je na 2000 žena proveo Kerastase. Osim toga, nova studija otkrila je da su 80-e bile najgore desetljeće za kosu.

Istraživanje je otkrilo još neke navike žena kada je u pitanju kosa. Naime do kasnih dvadesetih žene su prošle fazu tinejdžerskog eksperimentiranja s kosom, a i imaju više novca za njegu i frizuru. Također, smatraju da je kosa u tim godinama još uvijek čvršća i više je ima nego u kasnijim godinama.

Čak 45 posto žena kaže da su većinu 20-ih provele uništavajući kosu raznim tretmanima i stiliziranjem, a trećina žena priznala je da su tek približavajući se tridesetima otkrile koja im frizura najbolje stoji.

Desetljeće s najgorim frizurama su 80-e koje su obilježile fen frizure, bujne šiške i raspuhani minival. Frizure su to zbog kojih žene najviše žale.


Istraživanje je pokazalo i koliko žene cijene svoju kosu. Naime 13 posto žena smatra da im kosa vrijedi između 5000 i 10.000 funti, pet posto da vrijedi 100.000, a osam posto smatra da njihova kosa vrijedi čak više od milijun funti. Kad su poznati u pitanju, ispitanicama najljepšu kosu ima Kate Middleton, a tik iza nje je Cheryl Cole pa TV prezenterica Holly Willoughby.

Do tridesetih će žene najvjerojatnije pronaći idealnu frizuru, a u 29. bit će najzadovoljnije njome.