modno recikliranje

Kad smo pomislili da ne može bolje, ona je zablistala u ovoj kombinaciji: Španjolska kraljica nosi svekrvinu haljinu i izgleda fenomenalno

08.09.2021 u 21:44

Bionic
Reading

Vrijeme godišnjeg odmora za španjolsku kraljicu Letiziju je završilo, a započela je sezona brojnih kraljevskih obaveza. Povratak na službene kraljevske dužnosti označava i povratak kraljičinih elegantnih modnih kombinacija, a ako je za suditi po prvim stajlinzima, jedna od najbolje odjevenih kraljica vraća se u velikom stilu. Ovoga puta oduševila je odličnom modnom reciklažom, i to haljinom svoje svekrve, bivše španjolske kraljice Sofije

Povratak na službene kraljevske dužnosti kraljica Letizija otvorila je prisustvovanjem na prvoj dodjeli nagrada Retina ECO Awards gdje je oduševila klasičnom, crnom haljinom, kojom je, osim odličnog stila, pokazala i modnu ekološku osviještenost.

Povratak na službene dužnosti označio je i napuštanje predivnih ljetnih stajlinga u kakvima smo je imali prilike viđati prošlih nekoliko tjedana.

No, jedna od modno najosvještenijih kraljica koja odlično spaja jeftinije i skuplje modne komade, ni ovoga puta nije razočarala. Naprotiv, svojim modnim odabirima nastavlja oduševljavati.

  • +8
Kraljica Letizia Izvor: Profimedia / Autor: Atilano Garcia/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nakon spomenute crne haljine, povodom službenog posjeta predsjednika Čilea, Sebastiána Piñera, odjenula je kombinaciju koja svakako privlači pažnju.

  • +6
Kraljica Letizia Izvor: Profimedia / Autor: Atilano Garcia/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Naime, romantičan, vrlo ženstven i nadasve elegantan komplet kraljica Letizia je posudila od svoje svekrve, majke kralja Felipea VI. Nakon nekoliko mjeseci nošenja laganih ljetnih haljina i espadrila, kraljica se na posao vratila sa stilom, a njezine su modne kombinacije, kao uvijek, modno nepogrešive. Bluza okruglog izreza s cvjetnim printom i metalnim vezom kombinirala je s vrlo ženstvenom suknjom A-kroja koju je također krasio print cvijeća. Struk je naglasila tankim srebrnim remenom, a za potpuni dojam našle su se tu nude cipele na pete s potpisom Magrit Shoes, dijamantne naušnice Plumme modne kuće Chanel i njezin prepoznatljiv geometrijski prsten Karen Hallam.

Međutim, iako modno besprijekorna i do detalja usklađena kombinacija, ovaj stajling kraljice Letizije prije svega ima sentimentalnu vrijednost. Naime, isti komplet nosila je njezina svekrva, nekadašnja kraljica Španjolske, Sofía Margarita Victoria Federica. Istu tu odjeću nekadašnja kraljica Sofia nosila je prije 40 godina prilikom službene posjete Italije gdje je sve prisutne oduševila bijelom haljinom s cvjetnim vezom i obrubom u boji jorgovana na rukavima i vratu. Međutim, vidljivo je kako su ljubičasti kamenčići na bluzi koju je 1981. godine nosila bivša kraljica Sofia sada zamijenjenim srebrnima, u skladu s Michael Kors remenom koji je Letizia dodala kombinaciji.

No, ovo nije prvi put da nekadašnja i sadašnja kraljice dijele garderobu. Naime, Letizia je u prosincu 2018. godine reciklirala predivnu crvenu haljinu koju je nosila i njezina svekrva 1982. godine.