uz to je i ekološki prihvatljiva

Ako netko zna pogoditi stajling, to je ona: Kraljica Letizia sve je oduševila ovom malom crnom haljinom

07.09.2021 u 09:43

Bionic
Reading

Početak rujna službeno označava kraj ljetnih praznika i povratak radnim aktivnostima, a iznimka nisu niti članovi kraljevskih obitelji. Tako se španjolska kraljica Letizia bacila na obavljanje kraljevskih dužnosti te je ljetne haljine i espadrile, u kojima smo je viđali posljednjih tjedana, zamijenila znatno elegantnijom kombinacijom

Nakon što je prošlog tjedna otpratila najstariju kćer, princezu Leonor od Asturije u Wales, gdje će buduća španjolska kraljica školovanje nastaviti u prestižnoj školi UWC Atlantic College, kraljica Letizia zaokupila se novim radnim obvezama. Prva u nizu je bila prisustvovanje prvom izdanju dodjele nagrada Retina ECO Awards koju su novine El País organizirale u suradnji s konzultantskom tvrtkom Capgemini za prepoznavanje inicijativa u borbi protiv klimatskih promjena.

Ljetne stajlinge, koji su u pravilu uključivali nježne ljetne haljine i vrlo trendi espadrile, u kakvima smo je imali prilike vidjeti posljednjih tjedana, kraljica je zamijenila znatno elegantnijim i 'ozbiljnijim' stajlingom. Tako je za prvi radni dan odabrala dobro provjerenu kombinaciju s kojom je nemoguće pogriješiti. Crna uska haljina ukrašena bardot izrezom koji otkriva ramena te klasične crne salonke pokazali su se kao utjelovljenje elegancije. Osim toga, španjolska kraljica je i ovog puta uspješno odabrala modni kombinaciju primjerenu događanju kojem prisustvuje.

  • +6
Kraljica Letizia Izvor: Profimedia / Autor: Atilano Garcia/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Naime, mala crna haljina jedan je od onih nepogrešivih modnih izbora, a model koji nosi kraljica Letizia vrlo je nosiv u različitim prigodama. Vrlo elegantna i sofisticirana, no ipak ne nametljiva, crna haljina midi duljine kreacija je koja nosi ime Lolita, a nosi dizajnerski potpis Marie Malo, španjolske tvrtke koja odjeću izrađuje od održivih tkanina.

Lolita haljina napravljena je od bambusa i te se prodaje za 129 eura (oko 965 kuna). Uz crnu ekološki prihvatljivu haljinu španjolska kraljica čijem stilu se mnogi dive kombinirala je klasiče Caroline Herrera salonke. Nakit je pak bio vrlo diskretan pa je tako nosila jedva primjetne zlatne naušnice i geometrijski Karen Hallam prsten.

  • +7
Kralj Felipe i kraljica Letizia prate kćer Leonor na aerodrom Izvor: EPA / Autor: Spanish Royal Household/Francisc