snažna poruka

Kad odjeća progovori: Što stoji iza haljine koju je sinoć odjenula Kate Middleton?

14.05.2023 u 17:53

Kate Middleton na Euroviziji

Izvor: Profimedia / Autor: The Prince and Princess of Wales / Ferrari / Profimedia

Bionic
Reading

Kate Middleton sinoć je iznenadila gledatelje Eurovizije pojavljivanjem u videu. Njezina domovina je domaćin velikog natjecanja umjesto Ukrajine, a pojavljivanje princeze u nastupu ukrajinskih predstavnika nosi i veliku poruku

Nisu samo kralj Charles III. i kraljica Camilla jedini članovi obitelji koji su ove godine imali svoju ulogu na Euroviziji, već je posebnu poruku poslala i mnogima omiljena princeza britanske obitelji. Kate Middleton otvorila je reviju dirljivom izvedbom za klavirom u čast Ukrajine, a za tu je priliku odjenula i posebnu haljinu plave boje.

Riječ je o dizajnu jedne od njezinih omiljenih britanskih dizajnerica, Jenny Packham, a izrađena je prema posebnoj narudžbi.

Prekrasna haljina u grčkom stilu s otvorenim jednim ramenom, a izazvala je divljanje i elegantnim padom po podu i preko pedala klavira, dok je Princeza od Walesa svirala uz prošlogodišnje ukrajinske pobjednike, Kalush Orchestra. Boja haljine jasno je naginjala plavoj boji ukrajinske zastave, čime je kraljevska obitelj još jednom stala uz ukrajinski narod. Prisjetimo se, podršku Ukrajini Kate je već izrazila uoči krunidbe kralja i kraljice Ujedinjenog Kraljevstva. Tada je Kate pozirala uz Jill Biden i Olenu Zelensku na prijemu u Buckinghamskoj palači.

Također, Kate Middleton je odala počast pokojnoj kraljici majci odabirom nakita. Ukrasila se parom njezinih naušnica od safira i dijamantnih resica koje su joj nekoć pripadale.

'Zadovoljstvo mi je pridružiti se Kaluškom orkestru u posebnoj izvedbi prošlogodišnje pobjedničke izvedbe. Uživaj u predstavi, Liverpool', napisala je Middleton na Instagramu.

Procjenjuje se da je sinoćnju emisiju gledalo 160 milijuna gledatelja diljem svijeta, a njezino pridruživanje Kaluški orkestru u pjesmi 'Stefania' dirljiv je način kojim je Kate pokazala da uistinu poštuje ovogodišnji slogan: 'Ujedinjeni u glazbi.'

  • +21
Eurovizija - finalna večer Izvor: Profimedia / Autor: Jessica Gow/TT / Shutterstock Editorial / Profimedia