MLADOLIK IZGLED

Još nekoliko trikova koji brišu bore na licu

20.06.2013 u 09:09

Bionic
Reading

Uz narančinu kožu, bore su najveće izdajice ženske ljepote. Prirodno, koža je podložna starenju, a njega pospješuju loši utjecaji iz okoliša: sunčeve zrake, hladnoća, vrućina i zagađenje. Dermatologinja Cheryl Karcher otkriva kako se možete zaštititi od pojave sitnih i dubokih bora te kako umanjiti njihov izgled

Zašto je dnevna rutina njege lica bitna? Kako bi ona trebala izgledati?

Što ranije počnete voditi računa o svojoj koži, to ćete s godinama imati manje znakova starenja kože te što ranije i dosljednije brinete o svojoj koži, to će ona biti zdravija. Rutina njege lica trebala bi uključivati ove korake: čišćenje, tretiranje, hidrataciju i oči.


Kako se bore stvaraju? Možemo li išta učiniti kako bismo umanjili njihov izgled?
Bore nastaju na nekoliko načina. Prvenstveno je to zbog prirodnog procesa starenja, uzrokovano gubitkom kolagena, elastina i masti; zatim zbog fotostarenja kože zbog sunca, okoliša te zagađenja; također zbog pokreta mišića – način na koji se mišići kreću određuje gdje će se pojaviti bore. Kako biste spriječili bore, uvijek danju koristite kremu sa zaštitnim faktorom, čak i ako nećete biti na otvorenom i rano se počnite brinuti o svojoj koži.

Kako možete izbjeći oštećenja kože zbog UV-zraka i koje proizvode bi žene trebale koristiti, ovisno o dobi, kako bi se umanjio izgled bora, pročitajte na ordinacija.hr.