IZ SATA U SAT

Jeste li znali da vam koža treba baš ovo?

17.09.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Imate mnogo krema za lice, ali ne znate kako ih koristiti? Bez brige, donosimo vam savjete stručnjaka koji će vam osigurati najbolju njegu tijekom cijeloga dana

Znanstvenici tvrde da koža treba posebnu i različitu njegu u različita doba dana, a svoje tvrdnje temelje na najnovijim rezultatima istraživanja. Ako budete vodili računa o svojoj koži u skladu s određenim dobom dana, iskoristit ćete najbolje i najviše od svojih krema. Evo kako se to radi:

7,00
Većina nas je previše često dehidrirana iako toga ni nismo svjesni. Stoga bi ujutro prvo trebali popiti čašu vode. 'Ako ne pijete vodu, stanice ne mogu funkcionirati ispravno', kaže dermatolog Nicholas Perricone. Dakle, čaša vode za dobro jutro!

7,30
Kako vam izgleda koža ujutro kad se probudite? Ako primjećujete da je masna, morate je očisti i ukloniti tu masnoću. 'U suprotnom, nijedna krema neće imati učinka na kožu', objašnjava dr. Sam Bunting. Ona preporučuje korištenje antioksidativnog seruma koji sadržava puno vitamina C.

7,45
Neovisno o tomu je li dan oblačan ili sunčan, morate zaštiti kožu kremom za sunčanje. To je jedini mogući način za sprečavanje starenja. UV zrake dopiru i za oblačnih dana pa se krema za sunčanje stavlja i na takve dane. Pustite da se krema malo upije prije nego što krenete nanositi šminku.

12,00
Nanesite puder na nos, jer se sad zasigurno već počeo sjajiti. Stavite i malo pudera na čelo…

13,00
Tijelo i koža trebaju vitamin D. Čovjek ne može dobiti dovoljne količine tog vitamina putem prehrane i sunca pa se zato preporučuje uzimanje vitamina D kao dodatka prehrani. I 13 sati najbolje je vrijeme za to!

14,00

Krema za sunčanje koju ste ujutro nanijeli prestala je djelovati. Nanesite novi sloj.

16,00
Jeste li znali da je temperatura kože viša u 16 sati nego u četiri sata? Bilo bi dobro da je malo spustite ako želite izbjeći crvene mrlje na koži. Kako? Stavite kockicu leda u usta i zamislite da je sladoled… To će vam pomoći.

18,00
Temeljito čišćenje lica iznimno je važno za zdravlje kože. Nažalost, većina nas skidanje šminke i čišćenje ostavlja za kraj dana kada smo preumorni za tu aktivnost i zato stručnjaci preporučuju da to napravite oko 18 sati, odnosno čim se vratite doma s posla.

21,30
Koža tijekom dana gubi mnogo vlage. Kako bi se što bolje obnovila tijekom noći, pomozite joj i oko 21,30 stavite hidratantnu kremu na lice.

22,00
Retinoidi pomažu koži da se što dulje odupre starenju. Drugim riječima, kreme koje sadrže taj sastojak održat će vas dugo mladima. Stručnjaci preporučuju da te kreme nanosite pred spavanje, dakle negdje oko 22 sata jer će tada dati najviše učinka.