U SKLADU S PRIRODOM

Jeste li ikada vidjeli maštovitiju vikendicu?

23.04.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Neobična, a opet tako jednostavna kuća koja nosi naziv Omnibus House djelo je arhitektonskog studija Gubbins Arquitectos i služi kao obiteljska vikendica

Ravnotežno smještena na vrh kamenog zida, duga i uska kuća koja nosi naziv Omnibus House već pri prvom pogledu otkriva svoj neobičan izgled. Duga i uska obiteljska ruralna rezidencija nalazi se u Cachagui u Čileu, a svojim izgledom odlično se uklapa u okoliš koji ju okružuje te se izdaleka gledano teško može razaznati između drveća. Staklo također igra veliku ulogu u dizajnu, osiguravajući visoku razinu otvorenosti svakog kutka doma.

Prilikom uređenja ovog doma, arhitekti iz studija povodili su se za idejom klasičnog otvorenog plana te ga izmijenili u ključnim značajkama kako bi ovom domu dali poseban izgled. Kako bi se razbila tipična područja urbane kuće: kuhinja, dnevni boravak i blagovaonica te spavaće sobe, ova kuća ima dvostruku cirkulaciju koja dekonstruira ta područja. Sobe na katu s donjom etažom povezane su betonskim stubištem, a na samome krovu nalazi se i domišljato uređena terasa.