RAJ U PRIRODI

Jeste li ikada vidjeli bolje uređenu kolibu?

03.07.2013 u 08:54

  • +15

The Rock Cottage

Izvor: Promo fotografije / Autor: Photolux

Bionic
Reading

Vikendice su sjajan materijal za eksperimentiranje s materijalima i oblicima te često čine savršen spoj staroga i modernoga. Upravo je takav primjer i ova moderna kamena koliba koja se nalazi u Ontariju te u kojoj bi svatko poželio provesti nekoliko dana uživajući u miru i prirodi

Bajkovita vikendica koja nosi naziv The Rock Cottage nalazi se na vrhu stjenovitog procjepa iznad jezera u istočnom Ontariju. Prije obnove na tom istom mjestu nalazila se malena i neugledna kućica okružena stablima. Nakon intervencije arhitekata iz arhitektonskog studija Barry J. Hobin & Associates Architects Inc. nastala je doista bajkovita vikendica koja je uz moderno uređenje zadržala i tako privlačna starinski štih.

Mjesto Rideau Lakes gdje se ova vikendica i nalazi okruženo je netaknutom prirodom koja je posve očuvana. Korištenjem prirodnih materijala ova moderna koliba savršeno se uklopila u prirodu koja ju okružuje. Paleta prirodnih materijala, od drveta, kamena, betona pa sve poliranog metala i stakla, ovoj modernoj kolibi dali su jedinstven izgled. Uz klasične dijelove, poput nezaobilaznog kamina i kamenog dimnjaka, kolibu krase i velike staklene stijene koje omogućuju nesmetan spoj vanjskog i unutarnjeg prostora. Cijeli interijer, ali i eksterijer izgledaju bogato, no ne i ekstravagantno, stvarajući rustikalni ambijent kao stvoren za opuštanje ili zabavu.