ČUDOTVORNA NAMIRNICA

Jeftin trik uz pomoć kojeg ćete ukloniti masne mrlje s odjeće

15.06.2020 u 13:50

Bionic
Reading

Sigurno često zažalite što se prije jela niste presvukli u odjeću 'za po kući' kada vam na omiljenu majicu kapne ulje ili masni umak. No nema razloga za paniku. Majicu možete spasiti brzo i bezbolno uz pomoć ovog jeftinog trika

Masne mrlje teško odlaze s odjeće - to vrlo dobro zna svatko tko se pokušao izboriti s njima. Često nam se i samima događalo da bacimo majicu na koju je kapnulo ulje, no proteklih tjedana popularan je TikTok video u kojem jedna domaćica objašnjava kako brzo i jeftino ukloniti masne mrlje s odjeće.

Trik sa sodom bikarbonom oduševio je mnoge, a posebno zbog toga što je riječ o jeftinoj namirnici koju mnogi svakodnevno koriste u kuhinji i sigurno već imaju u svom domu. Video je pregledalo 20 tisuća pratitelja, a korisnica koja ga je podijelila tvrdi da trik djeluje čak i na tvrdokornim mrljama.

Na masnu mrlju jednostavno nanesite nekoliko kapi eteričnog ulja eukaliptusa koje će odjeći dati predivan miris, a potom nanesite malo sode bikarbone i četkicom za zube dobro istrljajte mrlju te pustite da odstoji pet minuta. Potom tretiranu odjeću jednostavno operite u perilici, a kada je izvadite, mrlji ne bi trebalo biti ni traga.

Prije čišćenja mrlje, s unutarnje strane majice stavite karton, kako bi zaštitili ostale djelove majice i koncentrirali se samo na zamašćeni dio.