GRAND CHEROKEE SRT8

Jeep priprema ubojicu Mercedes ML63 AMG-a i BMW X5 M-a

14.04.2009 u 09:55

Bionic
Reading

Tek što nam je BMW predstavio svoje nove SUV nemani X5 M i X6 M, s one strane Velike bare počelo se naveliko nagađati o SRT izvedenici novopredstavljenog Jeep Grand Cherokeeja

Prva skica koja se pojavila na internetu pokazuje ono što smo i sami znali – Jeep SRT8 bi, s proširenim blatobranima, aerodinamičnim paketom spojlera i usisnika te masivnim gumama i felgama, mogao izgledati jako dobro, a dobra vijest je i da ga američki proizvođač planira proizvesti kao model za 2012. godinu.

Ako je vjerovati napisima na Jalopniku, pod poklopcem bi se trebao naći novi 6,4-litreni V8 HEMI sa 505 do 525 KS te čak 700 Nm okretnog momenta. Ovaj bi motor ipak trebao debitirati pod poklopcem Challengera i Chargera 2011. godine. Navodno Chryslerovi inženjeri aktivno rade na prototipnom modelu Grand Cherokee SRT8 koji bismo, ako je sve izrečeno istina, vrlo skoro mogli vidjeti i na špijunskim fotografijama s testiranja.

Osim unaprijeđenog izgleda i novog motora, Grand Cherokee SRT8 od standardne verzije razlikovao bi se i po unaprijeđenom integralnom pogonu, dorađenom sportskom ovjesu te snažnijim kočnicama.