BEAUTY SAVJET

Jednostavan trik koji će vas riješiti natečenosti lica

22.09.2015 u 08:00

Bionic
Reading

Želite li započeti dan bez mrske natečenosti lica ili područja oko očiju? Ovaj trik će vas oduševiti

Mnoge pripadnice ženskog spola muči jutarnja natečenost, a kako biste bili sigurni da će vaša krema djelovati kako treba, stavite je u hladnjak da bi postigla nižu temperaturu, savjetuje The Huffington Post.

Hidratantne kreme, maske ili kreme za područje oko očiju učinkovitije će vas rješavati natečenosti ukoliko ih čuvate u hladnjaku. 'Hladnoća uzrokuje stiskanje žila, a to smanjuje upalu i otekline. Odmah ćete izgledati naspavano, a natečenost će se brzo smanjiti', kaže Jamie Sherrill, žena koja se brine o koži slavnih holivudskih ljepotica.

Ovaj savjet se ne odnosi samo na proizvode koji su u kutijicama, već i na kreme i serume koji dolaze s metalnim roll-on aplikatorom. 'Ukoliko takve proizvode preko noći stavite u hladnjak, bit ćete ugodno iznenađeni rezultatom na svom licu', objašnjava J. Sherrill.

Prirodni proizvodi bez konzervansa također će biti učinkovitiji nakon hlađenja, no to ne znači da ih zbog toga možete koristiti dulje od predviđenog roka trajanja. Bitno je i da se pridržavate važnog pravila - proizvode za njegu lica nikako nemojte odlagati u zamrzivač.

'Preniske temperature uništit će korisne sastojke kreme i smanjiti im učinkovitost', upozorava Sherrill.

Još nekoliko korisnih savjeta ako često imate problema s natečenosti:

Izbjegavajte slanu hranu - previše natrija izaziva natečenost.

Nastojite piti dovoljno vode (najmanje dvije litre dnevno).

Nemojte stavljati previše pudera ili tešku podlogu - to će još više naglasiti natečenost i bore.

Isprobajte i ovaj trik - na natečene oči prislonite hladnu žlicu, ploške krastavca ili hladne vrećice čaja od kamilice! Bit ćete ugodno iznenađeni efektom.