DNEVNA DOZA

Jedna žlica ovog začina uspješno topi kilograme

08.01.2015 u 13:40

Bionic
Reading

Znate li da jedna žlica kumina pomaže istopiti nagomilane kilograme? Ovo je odlična vijest za sve one koji nakon blagdanskog opuštanja i uživanja u delicijama sad muku muče s viškom kilograma!

Najnovija istraživanja pokazala su da kumin, koji se kroz povijest koristio kao začin i lijek, tri puta brže pomaže istopiti kilograme.

Istraživanje koje je provedeno na iranskom medicinskom sveučilištu Šahid Sadoughi pokazalo je nevjerojatne rezultate: samo žličica kumina dnevno pomaže u mršavljenju te smanjuje opseg masnog tkiva i razinu kolesterola.

U tri mjeseca provedeno je istraživanje u kojem je sudjelovalo 88 žena podijeljenih u dvije skupine. Grupa koja je svaki dan uzimala žličicu kumina dnevno umiješanu u jogurt pokazala je bolje rezultate u mršavljenju. Zanimljivo je da je spomenuta grupa imala i manji postotak masnog tkiva, od oko 14,64 posto (čak tri puta više od grupe koja nije upotrebljavala kumin), što jasno pokazuje da ovaj začin ima svojstva koja pomažu u topljenju masnih stanica. Grupa koja je unosila kumin imala je nevjerojatne rezultate i po pitanju kolesterola, a on je bio puno manji nego kod osoba koje ga nisu konzumirale u ovom istraživanju.

Kako je kumin uspio ostvariti ovako dobar uspjeh? Bogat je fitosterolom, supstancama za koje se zna da inhibiraju apsorpciju kolesterola u tijelu. Autori studije također nagađaju da kumin privremeno ubrzava metabolizam, piše prevention.com

Osim u jogurtu, kumin možete npr. konzumirati kao začin za salatu, kao dodatak majonezi ili humusu za umake ili sendviče; umiješajte ga u meksički umak guacamole ili ga dodajte prženom slanutku, lješnjacima i bademima.