ZORAN ARAGOVIĆ

Jedini hrvatski dizajner na London Alternative Fashion Weeku

02.04.2009 u 12:09

Bionic
Reading

Među šezdesetak dizajnera iz cijelog svijeta, mladi hrvatski dizajner Zoran Aragović predstavit će svoju najnoviju kolekciju BiteMyStyle na ovogodišnjem London Alternative Fashion Weeku

Prepoznatljiv dizajn Zorana Aragovića, koji sasvim svjesno odbija podilaziti trendovskim modnim kretanjima, bit će predstavljen 23. travnja u Londonu na tjednu mode organiziranom upravo radi promocije mladih dizajnera. Aragović će predstaviti svoju aktualnu kolekciju za proljeće/ljeto 2009. u kojoj je objedinio svoj već prepoznatljiv rukopis.

'Želim se predstaviti onakav kakav jesam, bez podilaženja trendovima! Kolekcija koju ću prikazati londonskoj publici odlikuje se jakim koloritom, s dosta ručno rađenih aplikacija. Riječ je o mom prepoznatljivom rukopisu, onome što ja jesam', kaže Zoran.

Zoran se domaćoj publici predstavio na Zagreb Fashion Weeku, no domaći tjedni mode su mu se, kako kaže, zamjerili, pa, osim eventualno Cro A Portera, više ne planira na njima sudjelovati.

'Na našim tjednima mode u publici sjede neki čudni ljudi, celebrityji koji nemaju previše veze s modom i modnim biznisom. Baš zbog toga se sve na kraju svede na 'malo mode, a puno naslikavanja'. U Londonu su drukčija pravila i općenito drukčiji pristup modi', priča Zoran, kojeg je londonska modna scena odavno oduševila, a ove se godine nada i ostvarivanju konkretnih poslovnih kontakata i suradnji.

U svojoj dosadašnjoj dizajnerskoj karijeri Zoran je surađivao s Ellom Dvornik, koja je bila i glavna zvijezda njegovih reklamnih kampanja. Nakon Elle, zvijezda nove Zoranove kampanje za proljeće/ljeto 2009. je, ništa manje osebujna, pjevačica Martina Vrbos, koju je fotografirao Ante Burazin.