MODNA ZVIJEZDA

Jedina prva dama koja može lako zasjeniti Melaniju Trump: Lijepa Argentinka suvremena je Jackie Kennedy

03.12.2018 u 12:13

Bionic
Reading

Na samitu G20 u Buenos Airesu proteklog tjedna okupili su se brojni svjetski lideri, uključujući domaćine, argentinskog predsjednika Mauricija Macrija i suprugu Julianu Awadu, koja je na dvodnevnom samitu ponovno dokazala titulu jedne od najbolje odjevenih prvih dama

Prva dama Argentine Juliana Awada nije bila pretjerano poznata široj javnosti sve dok nije zapela za oko američkom izdanju magazina Vogue, koji ju je nazvao suvremenom Jackie Kennedy, što je vjerojatno jedan od većih komplimenata koji se može dobiti.

No usporedbe s neponovljivom Jackie Kennedy lijepa brineta smatra pretjeranima: 'Jackie je bila ikona jedne ere, ali imam osjećaj da sam ja ipak daleko od nje. Odabrala sam biti autentična, imati svoj stil i ne uspoređivati se ni s kim.'

Elegantna i profinjena, ali itekako moderna prva dama jednako dobro izgleda u uskim trapericama i bijelim tenisicama i u elegantnim večernjim haljinama. Na nedavno završenom samitu G20 u Buenos Airesu zablistala je u nekoliko besprijekornih izdanja kojima su dominirale upečatljive haljine s potpisom domaćih dizajnera.

Iza njezinih odličnih stajlinga ne stoji tim stilista, već sve svoje modne kombinacije bira isključivo sama. 'Nakon što sam život posvetila svijetu mode ne trebam nekog zaposliti da me savjetuje što da odjenem. Sama biram svoje kombinacije', kaže Awada, čiji stil karakteriziraju jednostavnost, pročišćene linije, modni minimalizam i opuštena elegancija.

Najčešće nosi kreacije argentinskog brenda Ménage à trois, a može je se vidjeti i u odjeći s potpisom također argentinskih brendova The Camarín, Gabriel Lage, Rome Remon, kao i obiteljskog brenda Awada.

Kanadskog premijera Justina Trudeaua i premijera Italije Giuseppea Contea, Juliana je u ulozi domaćice dočekala u elegantnoj crnoj haljini iznad koljena, a prilikom susreta s francuskim predsjedničkim parom Macron 44-godišnja Argentinka plijenila je pažnju u asimetričnoj satenskoj košulji - haljini s atraktivnim cvjetnim uzorkom.

Poput prve dame Francuske, Juliana Awada najradije nosi kreacije s potpisom domaćih dizajnera, a njezinu efektnu haljinu na kopčanje, koja se veže u struku, dizajnirala je argentinska dizajnerica Evangelina Bomparola, koja je svoju aktualnu kolekciju posvetila ovom lako prepoznatljivom cvjetnom printu.

  • +5
Argentinski predsjednik Mauricio Macri i prva dama Juliana Awada ugostili su francuski predsjednički par Emannuela i Brigitte Macron Izvor: Pixsell / Autor: Stephane Lemouton

Drugog dana samita Juliana Awada u ulozi domaćice s prvim damama zaputila se u muzej Villa Ocampo u glavnom argentinskom gradu. Poznata po svom glamuroznom stilu, odlučila se za nešto jednostavniji stajling od Melanije Trump, koja joj stilom u svijetu prvih dama itekako parira.

Elegantnu dugu bijelu haljinu s tankim remenčićem lijepa Argentinka libanonskih i sirijskih korijena upotpunila je cvjetnim sandalama brenda d'Orsay i clutch torbicom u identičnoj nijansi kreacije.

Večernji sati bili su rezervirani za svečani prijem gostiju u kazalištu Colon i novi model bijele čipkaste haljine u kojoj je plijenila pažnju.

Raskošnu bijelu haljinu od čipke viđenu na Juliani potpisuje argentinski dizajner Javier Saiach, a nju je nosila uz bijele sandale debelih remenčića.

U glavni argentinski grad prve dame najvećih svjetskih gospodarskih sila počele su pristizati već u četvrtak, a posljednjeg dana samita G20 na rasporedu su imale vođeno razgledanje Muzeja latinoameričkih umjetnosti u Buenos Airesu (MALBA), neprofitnog muzeja i kulturnog centra otvorenog 2001. godine s ciljem promoviranja latinoameričkih umjetnika.

Navedenim povodom Awada je zablistala u zanimljivoj crno-bijeloj haljini s cvjetnim uzorkom koju je nosila uz crne sandale s PVC detaljem i zelenom torbicom s metalnim remenom.

  • +6
Juliana Awada Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

U velikoj završnici samita Awada se u predsjedničkoj rezidenciji družila s kineskom prvom damom Peng Liyuan i predsjednikom Xi Jinpingom, a uvažene goste pozdravila je u sjajnoj haljini izražajne boje fuksije s potpisom dizajnerice Evangeline Bomparole, vješto je kombinirajući uz crvene stiletto cipele u špic.

Juliana Awada treća je supruga argentinskog predsjednika, a njoj je to drugi brak. U vezi su od 2009., a upoznali su se u teretani, u aristokratskoj četvrti Barrio Parque, gdje oboje žive. Zbog nje je Macri, bivši gradonačelnik Buenos Airesa, ostavio tadašnju djevojku. Vjenčali su se 2010., a godinu dana kasnije rodila im se kći Antonia. Lijepa prva dama poznata je u argentinskom visokom društvu, a deset godina bila je u vezi s belgijskim grofom Brunom Laurentom Barbierom, s kojim ima kćer Valentinu.