isti ukus sestara

Je li Pippa kopirala Kate Middleton? Dizajner tvrdi: 'Točno je znala što želi'

22.05.2017 u 21:25

Bionic
Reading

Dizajner Giles Deacon otkrio je da je Pippa Middleton točno znala kakvu vjenčanicu želi za svoj poseban dan. Iako je riječ o unikatnoj haljini poznatog britanskog haute couture dizajnera, mnogi ju uspoređuju s vjenčanicom slavne starije sestre Kate Middleton, koja je sudbonosno da princu Williamu rekla prije šest godina. Je li Pippa kopirala vjenčanicu svoje sestre?

Britanski dizajner Giles Deacon, sretnik koji je imao priliku kreirati vjenčanicu Pippe Middleton, progovorio je o svim detaljima vezanim uz vjenčanicu i želje slavne sestre vojvotkinje od Cambridgea koja je nedavno rekla sudbonosno da u Englefieldu, malom mjestu nedaleko od obiteljskog doma.

'Ima izvrsno oko, točno je znala što želi', rekao je dizajner i osnivač modne kuće Giles Deacon, poznat po svojim haute couture haljinama, aludirajući na mlađu sestru Kate Middleton koja je izrazila želju da joj upravo Deacon kreira vjenčanicu.

Dizajner koji je nakon 13 godina ready-to-wear kolekcija odlučio posvetiti se visokoj modi jer, kako kaže za Business of Fashion, dosadile su mu obične kreacije: 'Upitao sam sebe – jesam li studirao na umjetničkom fakultetu da bih radio ovo? Nisam radio ono što sam želio. Ono u čemu sam uživao je kreiranje neobičnih, originalnih i drugačijih komada. Shvatio sam da to žele i moje klijentice.'

Jedna od njih je svakako i Pippa te je na svoj poseban dan zablistala u klasičnoj bijeloj vjenčanici A kroja sa zatvorenim čipkastim gornjim dijelom. Dizajniranje vjenčanice za Pippu Middleton Deaconu je oduzelo toliko vremena i truda da nije uspio dovršiti kolekciju koja treba biti predstavljena u siječnju.

  • +3
Vjenčanica Pippe Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

344 tisuće kuna vrijednu haljinu koju je za Pippu dizajnirao britanski dizajner mnogi su usporedili s vjenčanicom Kate Middleton koju je nosila 2011. godine, kada se udala za princa Williama.

Obje su sestre Middleton nosile haljinu A kroja, dugački veo i tijaru, a čak im je i buket bio vrlo sličan. Dok je Kate za svoje vjenčanje odabrala haljinu s dugačkim čipkastim rukavima, Pippa se odlučila za kratke rukave i zatvoreni dekolte.

Kateinu vjenčanicu, koja je koštala  nevjerojatnih 2,15 milijuna kuna, dizajnirala je Sarah Burton za modnu kuću Alexander Mcqueen. Iako je Kateina vjenčanica, pa i samo vjenčanje bilo raskošnije od vjenčanja njezine mlađe sestre, Pippa je izgledala baš poput prave princeze te je neodoljivo podsjećala na Kate.