BAŠ PO MJERI

Je li ovo najljepša seoska kuća koju ste vidjeli?

16.07.2012 u 07:00

Bionic
Reading

One koji obožavaju pobjeći od gradske vreve, ali isto tako vole uživati u luksuzu i udobnosti, ova kuća u São Paulu u kojoj se rustikalnost neodoljivo isprepliće s modernizmom mogla bi biti baš po mjeri

Premda nosi naziv seoske kuće, ovaj dom smješten nedaleko brazilskog grada São Paula nimalo ne nalikuje klasičnoj kući na selu, no ipak ima neke osnovne značajke poput kamenih zidova, stropova ukrašenih gredama te pokojeg komada drvenog namještaja koji ima starinski štih.

Arhitektura ove kuće mogla bi se raščlaniti na tri glavna elementa koji je definiraju: moderan dizajn, rustikalni detalji te impresivni stropovi visoki i do deset metara. Za krajnji rezultat rezidencije Baronesa zaslužan je dizajner Mauricio Karam koji se tijekom cijeloga procesa bavio dizajnom koji spaja unutarnje prostorije i vanjski prostor u jednu neodoljivu cjelinu.

Prvo što se u ovome domu primjećuje je svakako njezina prostranost koja se proteže na čak 900 četvornih metara, a središnji dio je spektakularni dnevni boravak spojen s blagovaonicom. Uređen je u jednostavnom stilu, a najveći ukras su stropne bijele drvene grede te zid obložen kamenom, a sav namještaj krase ravne i pravocrtne linije. Blagovaonica, spavaća soba i kupaonica odišu starinskim ugođajem koji je obogaćen kakvim modernim detaljima poput velikih lustera i malih stropnih rasvjetnih tijela. Baš kao i unutarnji dio kuće, i onaj vanjski je uređen apsolutno besprijekorno, od otvorene terase s barom, bazena te vrta.