NEVIĐENI SPEKTAKL

Je li ovo najekstravagantnije vjenčanje ikad?

09.06.2016 u 14:51

Bionic
Reading

Sin armenskog milijardera i njegova zaručnica priredili su ono što se može nazvati najekstravagantnijim vjenčanjem u Moskvi, vrijednim više od dva milijuna dolara

Riječ je o 23-godišnjem Sargisu Karapetyanu i gruzijskoj nevjesti, 25-godišnjoj Salome Kintsurashvili.

Vjenčanje u Moskvi održano je u poznatoj svadbenoj sali Safisa, u kojoj je u ožujku milijarderov sin Said Gutseriev (28) stupio u brak s 20-godišnjom studenticom Khadijom Uzhakhovs. Prethodno vjenčanje na kojem se za glazbu pobrinula Jennifer Lopez i Enrique Iglesias, i na kojem je prisustvovao predsjednik Armenije Serzh Sargisyanu, nije ni upola blizu raskoši najnovije ceremonije.

Mladoženja Sargis Karapetyan sin je Samvela Karapetyana, a on se nalazi na 28. mjestu Forbesove liste najbogatijih Rusa. Stariji Karapetyan, koji živi u Moskvi, ali potječe iz Armenije, vlasnik je tvrtke nekretninama Tashir Group koja posjeduje 33 trgovačka centra, četiri uredska kompleksa i osam hotela diljem Rusije.

S neto vrijednosti bogatstva od oko četiri milijarde dolara nimalo ne čudi činjenica da je sinu odlučio prirediti i više nego ekstravagantno vjenčanje. Ako se pitate koliko ekstravagantno, dovoljno govori podatak da je na njemu zasvirao poznati američki bend Maroon 5. Kako se saznaje, za njihov ekskluzivan nastup u ulozi svadbenog benda bilo je potrebno izdvojiti od 500 do 800 tisuća dolara

The most beautiful bride @sa_salome & @adamlevine!

Videozapis objavljuje Nino Eliava (@ninoeliava)

Mladenka Salome suvlasnica je online modne trgovine vintage odjećom Buy By Me, a za najvažniji dan odabrala je čak tri vjenčanice. Prva u nizu bila je blještava haljina Elieja Saaba s dugim rukavima i šlepom. Iako je cijena prve vjenčanice ostala nepoznata, početna cijena couture vjenčanice libanonskog dizajnera iznosi vrtoglavih 35 tisuća dolara.

Uz skupocjene vjenčanice stiže jednako skupocjen nakit koji je uključivao ukras na glavi Tiffany Savoy - isti onaj koji je glumica Carey Mulligan nosila u filmu 'Veliki Gatsby'. Ukras na glavi stvoren od dijamanta i bisera umetnutih u platinu i broša s odvojivim perjem koštao je nešto više od 200 tisuća dolara

I dok su haljine i popratni nakit na mladenki bili zapanjujuće skupi, ukrašenost sale uspjela je od ceremonije vjenčanja stvoriti pravu bajku. Kako su gosti pristizali na svečano događanje, na samom ulazu dočekao ih je prizor šume stvoren od lažnog drveća i stvarnog cvijeća.

U glavnoj prostoriji, u kojoj je sjedilo više od 500 uzvanika, nalazilo se mnoštvo cvjetnih aranžmana, uključujući veliki cvjetni zid ispred kojeg je novopečena gospođa Karapetyan ponosno pozirala.

#sarkissalome can't stop??????????????

Fotografiju objavljuje Diana?? (@dianaign)

Bajkovito vjenčanje obilježila je impozantna svadbena torta nalik bijelom božićnom drvcu, a bila je na stalku visokom dva metra i ukupne visine šest metara. Rijetko viđena torta djelo je Iyada Abusharafa, svjetski poznatog chefa koji je nekada radio za kuvajtskog princa.

Uzvanici su na društvenim mrežama komentirali kako nikada u životu nisu vidjeli tako visoku tortu koja se praktički sudarala s raskošnim stropnim lusterima. Mnogi od gostiju nisu se libili pokazati svijetu ekstravagantno vjenčanje uz univerzalan hashtag #sarkissalome, uzrokujući nezapamćen interes svjetskih medija.